Kwalificatieduels | Verstappen neemt leiding terug, Hamilton op flinke achterstand Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Verstappen neemt leiding terug, Hamilton op flinke achterstand

Kwalificatieduels | Verstappen neemt leiding terug, Hamilton op flinke achterstand

Nadat Sergio Pérez al vroeg in de kwalificatie wegviel, kon Max Verstappen de voorsprong in het onderlinge duel relatief eenvoudig terugpakken. De Nederlander deed dit wel in stijl, door zijn tweede poleposition van het seizoen te noteren. Ondertussen was het George Russell die zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor de derde keer dit seizoen wist af te troeven, waarmee de zevenvoudig wereldkampioen al tegen een fikse achterstand aankijkt.

Voor Pérez was het een zaterdag om snel te vergeten. Waar het vorig weekend nog volop ging over de kampioenschapskansen van de Mexicaan, lijkt hij in Australië al te zijn bezweken onder de druk. Hoewel zijn RB19 niet helemaal leek te werken hoe het moet, kon de Mexicaan ook niet om het probleem heen rijden en verremde hij zich regelmatig, met uitschakeling in de kwalificatie tot gevolg. Teamgenoot Verstappen ging er met de poleposition vandoor, en neemt dus de leiding weer in het onderlinge duel.

Bij Mercedes is de strijd in het kwalificatieduel een stuk minder spannend. Russell maakt voorlopig gehakt van Hamilton, die ondanks het behalen van de derde startpositie nog altijd zijn teamgenoot voor moet laten, en dit al voor de derde keer dit seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen zal dan ook een tandje bij moeten zetten, wil hij er niet heel erg hard vanaf gaan tegen Russell, die inmiddels aan zijn tweede seizoen naast de Brit bezig is.

Sainz vecht terug

Daar waar Hamilton dus niets terug kon doen in het gevecht met Russell en alleen maar terrein verloor, doet Carlos Sainz dit wel ten opzichte van Charles Leclerc. De Spanjaard wist voor het eerst dit seizoen zijn teamgenoot de baas te zijn en brengt de verschillen weer terug tot het minimale. Desondanks zal de Ferrari-coureur niet helemaal gelukkig zijn, want hij zal op meer hebben gehoopt dan de vijfde positie.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels

Geen twijfel over winkansen Verstappen, stunt Perez levert 26x je inzet op! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws