Mercedes kon niks doen aan straf Hamilton: 'Meldingen kwamen pas na feit binnen' Formule 1
Formule 1

Mercedes kon niks doen aan straf Hamilton: 'Meldingen kwamen pas na feit binnen'

Mercedes kon niks doen aan straf Hamilton: 'Meldingen kwamen pas na feit binnen'

Andrew Shovlin, hoofdingenieur van Mercedes, geeft toe dat er nog een hoop moet gebeuren na de Grand Prix van Oostenrijk. Lewis Hamilton eindigde in deze race als zevende en George Russell kwam niet verder dan de achtste plaats. Veel meer zat er ook niet in voor de Duitse renstal en dus is er genoeg werk aan de winkel voor Shovlin en zijn team.

'We kunnen nog veel verbeteren als we hier weggaan', begint Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'De prestaties zijn duidelijk niet goed genoeg geweest. We moeten bekijken hoeveel daarvan komt doordat de set-up niet juist is afgesteld en hoeveel gewoon basisprestaties zijn. We hebben in de laatste paar races ook geen updates meegenomen, dus het is ook mogelijk dat het ons aan ontwikkeling ontbreekt.'

'Hamilton kreeg penalty voor we iets konden doen'

Wel laat Shovlin weten dat Mercedes plannen heeft om verder te werken aan de ontwikkeling. 'Maar het gat met Ferrari was zeker een punt van zorg', erkent hij. Ook was er in de race veel te doen over de baanlimieten. 'De situatie met de track limits was lastig. De meldingen kwamen pas na het feit binnen, dus Lewis kreeg een penalty voordat we er iets aan konden doen.'

Na een minder resultaat zal het team van Mercedes de focus snel willen verleggen op de volgende race, een thuisrace voor zowel Hamilton als Russell. 'We zijn blij dat we maar een paar dagen hoeven te wachten voordat we weer de baan op kunnen. We moeten hard werken om te begrijpen welke punten verbetering behoeven, maar we kijken uit naar Silverstone en om deze race achter ons te laten', besluit Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws