Nadeel voor Red Bull en Mercedes: Voordelige kwalificatieregel in Q2 mogelijk geschrapt Formule 1
Formule 1

Nadeel voor Red Bull en Mercedes: Voordelige kwalificatieregel in Q2 mogelijk geschrapt

Nadeel voor Red Bull en Mercedes: Voordelige kwalificatieregel in Q2 mogelijk geschrapt

Slecht nieuws voor topteams als Red Bull Racing en Mercedes, want de Formule 1 wil mogelijk een regel laten vallen voor de kwalificatie. Formule 1-baas Ross Brawn wil dat coureurs die zich in de top tien kwalificeren tijdens de race niet hoeven te starten op banden die ze in Q2 hebben gebruikt. Al sinds 2014 is deze regel van kracht.

'Eén van de ongelukkige dingen over die regel is dat het degenen die echt snel zijn nog meer een voordeel geeft', begint Brawn tegenover RaceFans.net. 'Ze kunnen gemakkelijk kiezen welke band ze willen voor Q2, terwijl degenen die wanhopig de laatste kwalificatie willen halen, op een zachte band moeten rijden.'

'Heeft een tegengesteld effect'

Daardoor hebben de snelle teams meteen ook een voordeel in de race als het gaat om bandenslijtage. 'Het heeft een licht tegengesteld effect gehad, zou ik zeggen', aldus Brawn. 'Ik denk niet dat het een groot probleem is om de regel te schrappen. Het is zeker iets waar we naar kijken voor de toekomst, of het beter of slechter is voor de race.'

Op dit moment wordt de regel heroverwogen vanwege de sprintkwalificatie. Bij zo'n weekend hebben de coureurs een vrije bandenkeuze tijdens de race. Hierdoor kwamen een hoop nieuwe strategieën naar voren die normaal gesproken niet zouden worden gebruikt, zoals de start van Lewis Hamilton op de harde band in Italië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws