Update II | Andretti: 'Geld was niet het probleem' Formule 1
Formule 1

Update II | Andretti: 'Geld was niet het probleem'

Update II | Andretti: 'Geld was niet het probleem'

Volgens The Race gaat Andretti het door Sauber gerunde Alfa Romeo naar alle waarschijnlijkheid toch niet overnemen. De organisatie van Andretti zag een opening om met een overname de Formule 1 binnen te komen. Hiervoor had Andretti de kans om rond de 80 procent van de aandelen over te nemen. Toen de gesprekken in een verder stadium kwamen, bleek het prijskaartje van Sauber te hoog en trekt Andretti dus de stekker uit de onderhandelingen.

Vorige week kwam het naar buiten dat de kans dat Andretti het team daadwerkelijk zou overnemen lager lag dan aanvankelijk gedacht. Auto, Motor und Sport kwam eerder naar buiten met het nieuws dat het team en Andretti het over de prijs eens waren, maar dat daar bovenop ook een prijs van vijftig miljoen euro per jaar voor een periode van vijf jaar vooraf betaald moest worden. Hierop liepen de gesprekken stuk.

Deze extra prijs zou het voortbestaan van het Sauber team het komende jaar garanderen. Een nieuwe sponsordeal en nieuwe financiering moesten het budget van het team in 2022 veiligstellen. Op deze manier zou het budget voor het nieuwe seizoen niet in gevaar kunnen komen. Verschillende bronnen aan het Britse medium gemeld dat er nu dus geen deal komt.

Vasseur weet van niks

Teambaas Frederic Vasseur gaf vorige week bij hetzelfde medium aan van niks te weten, aangezien hij zich niet bezighoudt met de onderhandelingen. 'Ik kan er helemaal niks over zeggen. Ik ben geen onderdeel van de onderhandelingen die gaande zijn. Ik probeer het team draaiende te houden', meldde de Door het stuklopen van deze onderhandelingen blijft het onduidelijk wie er volgend jaar naast Valtteri Bottas rijdt. Guanyu Zhou is al een tijdje de favoriet voor dat stoeltje.

Update 9:30 (28/10) | Ecclestone: 'Andretti-deal definitief van de baan'

Bernie Ecclestone weet zeker dat de deal tussen Michael Andretti en Sauber niet door zal gaan. Andretti komt ongeveer honderd miljoen euro te kort om de deal te laten slagen. Volgens Blick wijst Ecclestone de ex-coureur aan als schuldige. Andretti heeft naar alle waarschijnlijkheid een deel van het geld vergokt. Sauber besloot hierna voor hun eigen werknemers te kiezen en de stekker uit de deal te trekken.

Update II 16:10 (04/11) | Andretti: 'Geld was niet het probleem'

Michael Andretti is voor het eerst naar buiten getreden met een statement over de misgelopen deal met Sauber. Eerder werd aangegeven dat het bedrag dat Sauber wilde zien voor de overname veel te gortig was voor de Amerikaan. Andretti hoorde deze geruchten ook en veegde deze meteen van tafel. 'Geloof nooit de geruchten die je leest.'

In een gesprek met The Race laat de 59-jarige Amerikaan weten dat geld nooit het probleem was. Volgens hem lag het probleem aan de bestuurskant. 'Op het laatste moment kwam Sauber met andere eisen rondom de bestuurskant van het team. Wij moesten beslissen wat het beste voor ons was. Hierop hebben wij besloten dat we de stekker eruit moesten trekken.'

Volgens de Andretti kreeg hij niet genoeg vrijheid tijdens de onderhandelingen. Ook werd het hem al snel duidelijk dat hij ook niet de kans zou krijgen om het team grotendeels naar zijn hand te zetten. Daarnaast geeft de Amerikaan aan dat Liberty Media achter de schermen niet zou hebben gepleit om de deal toch door te laten gaan. 'Nu houd ik vooral mijn ogen open voor een volgende mogelijkheid', besluit Andretti.

Bookmakers krijgen weer meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws