Ocon: 'Hebben lessen geleerd die toepasbaar zijn op de R.S. 20' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Hebben lessen geleerd die toepasbaar zijn op de R.S. 20'

Ocon: 'Hebben lessen geleerd die toepasbaar zijn op de R.S. 20'

Esteban Ocon heeft na afloop van de testsessie op de Red Bull Ring van zich laten horen. Tegenover Autohebdo gaat hij dieper in op hoe het er aan toe ging op de Red Bull Ring en waarom elke punt telt in het lastige aankomende seizoen.

'Alles is uitstekend verlopen. Het is mooi om weer te kunnen racen. We hebben geluk gehad dat we in Oostenrijk konden testen. Doorgaans heb je geen mogelijkheid om je voor te bereiden op de race op het circuit waar de race verreden wordt', merkt de Fransman tevreden op.

Renault heeft enkele standaard trajecten afgelegd: 'We hebben enkele kwalificatiesimulaties kunnen verrijden en Grands Prix-afstanden af kunnen leggen. We reden dan weliswaar niet in de 2020-bolide, maar we hebben zeker lessen geleerd die ook toepasbaar zijn op de R.S. 20.'

Ocon kan niet naar Enstone

Het seizoen verloopt chaotisch, geeft Ocon aan. Doorgaans worden er ronden in de simulator verreden voorafgaand aan een Grand Prix, dat kon nu niet. Ocon kwam namelijk Groot-Brittannië niet in. 'Ik heb geprobeerd om naar Engeland te gaan voordat de quarantainereglementen in gingen, dat lukte echter niet.'

Er gingen geen vluchten, er reden geen treinen en waren geen hotels open. Daarom ben ik naar Viry-Chatillon gegaan (waar de motoren geproduceerd worden, red.)', vervolgt hij.

Onzekere F1-kalender

Ocon weet dat er dit jaar consistent gepresteerd moet worden. Alleen dan kan een coureur een slag slaan uit het ingekorte Formule 1-seizoen: 'De eerste races gaan cruciaal zijn omdat niets zeker is. Voorlopig hebben we een kalender maar niemand weet hoe de toekomst eruit gaat zien.'

'Het is duidelijk dat alle gescoorde punten dubbel - of misschien zelfs wel driedubbel - tellen', concludeert Ocon. Na een jaar aan de zijlijn gestaan te hebben zal Ocon in 2020 zijn rentree maken in de Formule 1. (Foto: Renault Sport Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws