Plannen voor standaardisatie versnellingsbak van de baan wegens kostenplaatje Formule 1
Formule 1

Plannen voor standaardisatie versnellingsbak van de baan wegens kostenplaatje

Plannen voor standaardisatie versnellingsbak van de baan wegens kostenplaatje

Diverse onderdelen in de Formule 1 zijn gestandaardiseerd, maar tot dusver is dat de versnellingsbak bespaard gebleven. Toch zou er vanaf 2021 een fabrikant worden aangesteld die het omhulsel en de interne onderdelen zouden leveren. Tijdens de Grand Prix van Monaco is echter bekend geworden dat dit plan voorlopig in de koelkast is beland.

Volgens Auto, Motor und Sport zijn de deelnemende Formule 1-teams met de FIA in gesprek gegaan over de standaardisatie van de versnellingsbak en hebben de overkoepelende organisatie er van weten te overtuigen dat de kosten hierdoor alleen maar hoger zouden oplopen. Volgens de teams zou het goedkoper zijn voor de huidige fabrikanten om een versnellingsbak te ontwikkelen en deze vervolgens door te verkopen aan de kleinere klantenteams op de grid. Omdat dit parallel loopt met het idee dat de kosten in de Formule 1 omlaag moeten is de FIA hiermee akkoord gegaan.

'Hetzelfde werd gezegd over de elektronica'

Naast de gesprekken over de versnellingsbak zijn er ook zorgen omtrent het standaardiseren van de remmen, de velgen en het benzinesysteem. Hier draait het niet zozeer om de kosten, maar meer om de angst dat een te grote bulk aan standaardisatie de Formule 1 zou kunnen platleggen. Alfa Romeo Racing-teammanager Federic Vasseur kan zich hier echter niet helemaal in vinden: ‘Hetzelfde werd gezegd over de elektronica, maar dat werkt ook al jaren.’ (Foto: F1Maximaal)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws