Porsche heeft een volledige Formule 1-motor ontwikkeld maar koos voor Formule E Formule 1
Formule 1

Porsche heeft een volledige Formule 1-motor ontwikkeld maar koos voor Formule E

Porsche heeft een volledige Formule 1-motor ontwikkeld maar koos voor Formule E

De Volkswagen Group heeft ervoor gekozen om deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap. Het kopstuk van de Corporate Motorsport-afdeling van Volkswagen, Fritz Enzinger, geeft echter aan dat Porsche bijna aan de Formule 1 wilde deelnemen.

'In 2017 werd bekend dat Formule 1 de regels omtrent energy recovery via de uitlaatgassen zouden veranderen. De hervormingen in de F1 zorgden ervoor dat we bij Porsche nadachten over een Formule 1-programma', aldus Erzinger tegenover Motorsport-Total.

De geruchten dat Porsche een motor wilde leveren voor de Formule 1, deden al langer de ronde. Een deelname als team zou nooit de bedoeling zijn geweest. 'Eind 2017 kregen we van hogerop de opdracht om een efficiënte zescilinder-motor te bouwen. In 2019 zou de motor getest worden. Veertig ingenieurs van het Le Mans-programma werkten uiteindelijk aan de motor. Een entree in de Formule 1 werd openlijk besproken.'

Porsche in de Formule 1 in 2021

'Als we besloten om met Porsche in 2021 naar de Formule 1 te gaan dan zouden we dat hebben gedaan op de manier die we in 2018 hadden uitgestippeld. De motor is zelfs al compleet en getest.' Desalniettemin ligt de motor momenteel op de plank. 'We waren betrokken bij FIA-meetings maar uiteindelijk is gekozen voor de richting van e-mobility.' (Foto: Porsche)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws