Ricciardo: 'Ineens is betrouwbaarheid een van onze krachten' Formule 1
Formule 1

Ricciardo: 'Ineens is betrouwbaarheid een van onze krachten'

Ricciardo: 'Ineens is betrouwbaarheid een van onze krachten'

Daniel Ricciardo is positief verrast over hoe Renault voor de dag kwam in Barcelona. De Australiër merkt dat zijn team flinke stappen heeft gezet vergeleken met 2019.

'Ineens is betrouwbaarheid een van onze krachten. Het kwam er op de testbank al uit. Onze motor heeft in januari meer meters gemaakt dan ooit', zo opent Ricciardo volgens Auto Motor und Sport.

Ook is hij te spreken over de RS20, in Barcelona werd duidelijk dat in de snelle bochten de Franse bolide tijd wint: 'Ik kan in de bochten vroeger op het gas, met name in de bochten die je op gemiddelde en hoge snelheid moet nemen.'

Waar gaat Renault de mist in?

Toch zijn er technische details waarop Renault het laat liggen: 'We moeten een vergelijking trekken met de snelste auto's. Als we dit doen zien we dat zij niet alleen meer downforce hebben aan de achterkant, maar ook aan de voorkant.'

'De coureurs van de topteams kunnen agressiever insturen en daardoor meer snelheid meenemen in de bochten. Ik zou dat ook graag willen, maar dat kan met de RS20 helaas niet. Onze vooras is niet zo flexibel', concludeert de voormalig Red Bull-coureur. (Foto: Renault Sport Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws