Stella ziet 'superieure' Red Bull: 'Wij kunnen niet veel doen met deze auto' Formule 1
Formule 1

Stella ziet 'superieure' Red Bull: 'Wij kunnen niet veel doen met deze auto'

Stella ziet 'superieure' Red Bull: 'Wij kunnen niet veel doen met deze auto'

Andrea Stella, teambaas van McLaren, is van mening dat Red Bull Racing het sterkste team is op het gebied van bandenmanagement. Het team uit Woking kon afgelopen weekend in Brazilië de strijd aangaan met Red Bull, maar al snel bleek de Oostenrijkse renstal toch te snel te zijn.

McLaren was dit weekend de grootste concurrent van Red Bull. Lando Norris behaalde poleposition tijdens de Sprint Shootout en wist ook in de hoofdrace de drievoudig wereldkampioen Max Verstappen uit te dagen. Beide races eindigde de McLaren-coureur echter als tweede achter Verstappen.

De Italiaanse teambaas van McLaren is van mening dat Red Bull het vooral beter doet op het gebied van bandendegradatie dan zijn eigen team. 'Ik denk dat het verschil vooral zit in de rondetijd op gebruikte banden', legt hij uit tegenover Motorsport.com. 'We hebben gezien dat we met nieuwe banden kunnen vechten voor positie,' aldus de teambaas.

Norris ging het gevecht aan

Norris kon aan het begin van de race de Nederlander nog uitdagen, 'maar zodra de banden degraderen, lijkt het alsof Max en Red Bull gewoon minder degradatie kunnen hebben,' vertelt Stella. 'De banden degradeerden misschien een tiende per twee ronden,' voegt hij hieraan toe.

Volgens Stella is dit de sterkste eigenschap van Red Bull en bevindt de Oostenrijkse renstal zich op een ander niveau dan andere teams. 'Het is een significante hoeveelheid degradatie en als je dat kunt beperken, dan scheelt dat na tien ronden in een stint al enkele tienden van een seconde. Ik denk dus dat ze daarin op dit moment superieur zijn,' vertelt de teambaas. 'Waar wij denken dat het verschil wordt gemaakt, kunnen we niet veel doen met deze auto,' voegde Stella eraan toe.

Concurrentie blijft achter

McLaren heeft volgens de teambaas nog een lange weg te gaan. 'De auto is met de Singapore-upgrade verbeterd op het gebied van bandenmanagement, maar niet genoeg om mee te kunnen doen, vooral niet als de degradatie hoog is. En we zagen de banden onder een aantal andere auto's behoorlijk degraderen, zoals bij Mercedes en Ferrari.'

De teambaas was echter wel verbaasd over de slechte performance van Mercedes afgelopen weekend in Brazilië. 'Dat was een beetje een verrassing, want normaal gesproken is het zo dat wanneer je deze mate van degradatie hebt, Mercedes het goed lijkt te doen,' zei hij. 'We weten niet zeker waarom dat gebeurde. En zelfs vanuit het oogpunt van Ferrari had ik verwacht dat Ferrari competitiever zou zijn,' legt hij verder uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws