Tilke werkte met Brawn aan Vietnam-baan: 'Bergen simulaties gedaan voor goed racen' Formule 1
Formule 1

Tilke werkte met Brawn aan Vietnam-baan: 'Bergen simulaties gedaan voor goed racen'

Tilke werkte met Brawn aan Vietnam-baan: 'Bergen simulaties gedaan voor goed racen'

In een interview met het officiële kanaal geeft ontwerper Hermann Tilke aan uit te kijken naar de eerste wedstrijd op het racecircuit van Vietnam en positief te zijn over de mogelijkheden om in te halen. De Duitser heeft voor het design voor het eerst de handen ineen geslagen met F1's technisch directeur Ross Brawn om eerdere klachten het hoofd te bieden.

'We racen in de stad van Hanoi. Een deel van het circuit is ook echt de stad zelf, en een deel hebben we opnieuw aangelegd speciaal voor de Formule 1. Dat proces was erg uitdagend', geeft de ingenieur toe. 'Dit was de eerste keer dat we samenwerkten met de ontwerpploeg van de FIA, geleid door Ross Brawn. We hebben bergen simulaties gedaan om goed te kunnen racen.'

Tilke focuste op goed racen op Hanoi Street Circuit

Er is veel werk gaan zitten in de baan. Maar over het ontwerp heeft de ingenieur flink moeten zweten en focussen op de actie. 'De pitlane is erg kort geworden. Daarmee verwachten we dus meer dan één pitstop.' Teams worden met de korte pitstraat uitgedaagd om kansen te grijpen om nog snel even nieuw rubber te monteren op de wagens.

Tilke, die voor het eerst in 1999 betrokken was bij het Maleisische circuit van Sepang en sinds 2018 bij het Hanoi Street Circuit, verklaart aan Formula1.com dat hij denkt dat coureurs een inhaalactie kunnen wagen op in ieder geval twee plaatsen. 'Met name in de eerste bocht, en na het 1,5 kilometer lange rechte stuk bij T11, zijn de kansen op een succesvolle inhaalactie groot. Het wordt erg interessant.'

Lees meer: Organisatie Vietnam-race presenteert logo en tribunenamen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws