Update | Crash Kvyat kwam door mechanisch mankement Formule 1
Formule 1

Update | Crash Kvyat kwam door mechanisch mankement

Update | Crash Kvyat kwam door mechanisch mankement

Daniil Kvyat zegt veel geluk te hebben gehad bij misschien wel de hardste crash die hij heeft meegemaakt. De coureur knalde na een lekke band op hoge snelheid de bandenstapel in, maar vloog in plaats daarvan bijna in een betonnen muur.

De AlphaTauri-coureur vertelt tijdens de donderdag-persconferentie op Silverstone blij te zijn eerst de bandenstapel te raken: 'En niet de betonnen muur daarnaast, het scheelde slechts een paar meter', verklaart hij volgens Formule 1.

Het is nog onduidelijk wat het probleem precies was. AlphaTauri is nog aan het onderzoeken wat er bij de band rechtsachter gebeurde: 'Er ging wat fout daar, waardoor de band ook lek ging. Daarna was ik een passagier.'

Update I | Crash kwam door mechanisch mankement

Pirelli heeft duidelijk gemaakt waardoor Kvyat vorig weekend zo hard de muur in dook. Het ging om het probleem aan de binnenkant van de band, een mechanisch probleem zorgde ervoor dat deze te warm werd. Daardoor werd ook het rubber van Kvyat te heet. Dat heeft er volgens Pirelli voor gezorgd dat de band uiteen klapte.

Dat laat Pirelli in een in een verklaring weten. Het ging om een hiel van de band, die ervoor zorgt dat de band aan de velg blijft zitten. Deze werd te warm doordat de velg wegens mechanisch falen te warm werd, waardoor de band losliet. 'De band had in die zin geen rol in de crash van Kvyat.' (Bron: Red Bul Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws