AlphaTauri

In 2020 zal het Formule 1-team Toro Rosso verder gaan als AlphaTauri. Moederbedrijf Red Bull Racing heeft deze keuze op strategische gronden gemaakt, vanaf 2020 zal het juniorenteam dus onder de nieuwe naam op het circuit verschijnen. Er verandert naast de naam echter weinig. In het seizoen 2020 rijden Pierre Gasly en Daniil Kvyat voor de Italiaans-Oostenrijkse-formatie uit Faenza. Franz Tost is de teambaas en de coureurs worden bepaald door Red Bull-consultant Helmut Marko. AlphaTauri rijdt in 2020 met de STR15 en huurt een motor van Honda.

Oorsprong AlphaTauri

Scuderia Toro Rosso reed de eerste wedstrijden als satellietteam in 2006, het Italiaanse team vloeide voort uit Minardi. Minardi wist nooit het podium te bereiken en kon nooit competitief worden in de sport. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz nam het team over en toverde het om tot satellietteam van Red Bull Racing. 

Sinds de overname ging het beter met het team. Sebastian Vettel tilde Toro Rosso naar een hoger niveau en wist in 2008 de Grand Prix van Italië te winnen in de Toro Rosso-bolide. Ook nu worden er geregeld punten gescoord door de Italiaanse renstal. Max Verstappen werd groot bij het team en ook Daniel Ricciardo heeft een tijdje bij het team gereden. Daniil Kvyat en Pierre Gasly zullen in 2020 in de AlphaTauri stoeltjes zitten.

De reden dat Toro Rosso voor de naam AlphaTauri kiest, is omdat in 2016 een kledingmerk opgericht is door Red Bull genaamd AlphaTauri. Met de namen Red Bull én Toro Rosso in de sport adverteerden de Oostenrijkers twee keer voor hetzelfde product. Dit willen ze met de naamsverandering voorkomen, dus zal vanaf 2020 het team bekend staan als Scuderia AlphaTauri.

 

AlphaTauri nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties