Verstappen liet zich niet stoppen door track limits: 'Wil ook dat beetje extra' Formule 1
Formule 1

Verstappen liet zich niet stoppen door track limits: 'Wil ook dat beetje extra'

Verstappen liet zich niet stoppen door track limits: 'Wil ook dat beetje extra'

Max Verstappen moest even zijn ellebogen gebruiken bij de start, maar daarna kon hij onbedreigd naar zijn derde Grand Slam in zijn carrière rijden. De Nederlander zag hoe zijn stints aan het begin en eind van de race sterk waren, al kon het gedeelte op de harde band hem niet bekoren. Verstappen was vooral zelf zijn grootste tegenstander op de zondag met track limits, maar ook die weerhielden hem er niet van nog even de snelste ronde te noteren.

Verstappen won de Grand Prix in Spanje met overmacht en pakte zijn derde Grand Slam uit zijn carrière. Weinig reden tot klagen zou je denken, maar de perfectionist in de Nederlander zag toch wel een minpuntje bij Viaplay. 'Ik denk over het algemeen alles wel goed ging. Alleen die middelste stint op de harde band was niet ideaal. Dat lag vooral aan de band en dat moesten we managen. Op de mediums en de softs ging het wel heel goed.'

De tweevoudig wereldkampioen koos ervoor, in tegenstelling tot de auto's om hem heen, om op de mediums te starten, waarmee de anderen sneller weg zouden moeten komen. Toch ging Verstappen als eerste door bocht 1. 'De start was best wel goed. Normaal win je best veel met een soft. Hij won wel veel door de slipstream, maar we remden allebei heel laat', doelt hij op Carlos Sainz, met wie hij samen door de eerste bocht ging. 'Het lukt niet altijd hoe je het altijd wilt, maar de eerste stint ging wel heel goed. In de laatste ronden liepen we echt uit. Op de softs ging het ook lekker', zo was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht meer na de start.

Track limits stoppen Verstappen niet

Toch leek Verstappen zelf even zijn grootste tegenstander te worden, door een aantal keer track limits aan zijn broek te krijgen. Bij een volgende overschrijding had er een straf gevolgd, toch ging hij niet op safe en perste hij er nog even de snelste raceronde uit, waarmee hij dus de derde Grand Slam bij kon schrijven. 'Ik wist dat ik op de limiet zat, maar ik wil ook dat beetje extra's. De snelste ronde rijden binnen de lijnen kan gewoon.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws