Palou pakt IndyCar-titel in Long Beach, VeeKay kent teleurstellend slot IndyCar
IndyCar

Palou pakt IndyCar-titel in Long Beach, VeeKay kent teleurstellend slot

Palou pakt IndyCar-titel in Long Beach, VeeKay kent teleurstellend slot

Alex Palou is de nieuwe IndyCar-kampioen. De Spanjaard had aan een vierde plaats in Long Beach genoeg om de titel op te eisen. Rinus VeeKay kende een teleurstellend weekend en viel uit.

Palou had van tevoren al de beste papieren voor het kampioenschap. Josef Newgarden kon hem nog van de titel afhouden, maar dan moest hij wel winnen. Dat lukte niet, want de Amerikaan werd tweede. Palou was bij een top 12 finish sowieso al zeker van het goud en bewerkstelligde dat dan ook middels een P4. Met drie zeges en 549 punten mag hij zich de IndyCar-kampioen van 2021 noemen. Colton Herta won de race in Long Beach overigens.

Rinus VeeKay kende een teleurstellende seizoensslot. Hij reed lang in het achterveld, maar kwam op een gegeven moment de top 10 binnen. In ronde 48 ging zijn bolide echter stuk, waardoor hij moest opgeven. Ondanks een overwinning in Indianapolis, eerder dit jaar, besluit de Nederlander 2021 als twaalfde in de stand. Hij scoorde dit jaar 308 punten.

'Na weekend in Detroit viel het in duigen'

'Het seizoen 2021 was een grote rollercoaster', laat VeeKay weten in een persbericht. 'Het begon veelbelovend, geweldig zelfs. Alles zat mee en ik kon laten zien wat ik waard ben. Mijn eerste zege, de podiumplaats in Detroit en de topweek rond de Indianapolis 500 zijn de hoogtepunten. Na het weekend in Detroit viel het in duigen. We hebben nadien zeker goede races gehad, maar we grepen iedere keer mis, telkens vanwege andere omstandigheden.'

VeeKay, wiens normale naam Rinus van Kalmthout is, blijft in 2022 bij hetzelfde team, Ed Carpenter Racing om precies te zijn. Volgend jaar hoopt hij wel mee te strijden om het kampioenschap. 'We hebben een lange winterstop waarin we flinke stappen kunnen zetten. Ik wil volgend jaar de lijn zoals we die in de eerste seizoenshelft van 2021 in wisten te zetten, samen met ECR het hele jaar doortrekken. Voor nu wil ik IndyCar-kampioen Alex Palou feliciteren. Hij heeft het dit jaar ontzettend goed gedaan en is de terechte titelhouder. Het is hem gegund, ik ben blij voor Alex. Volgend jaar wil ik de strijd met hem aangaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws