Juan Pablo Montoya

Juan Pablo Montoya werd geboren op 20 september 1975 in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Aanvankelijk leidde zijn autosportcarrière hem naar de Verenigde Staten, waar hij in 2000 de Indy500 won. In 2001 maakte de Colombiaan de overstap naar de Formule 1 en won in zijn debuutseizoen zijn eerste Grand Prix. Montoya wist uiteindelijk zeven Grand Prix te winnen, voordat hij de Formule 1-deur in 2006 achter zich dichttrok.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Voor het team van Williams leek Montoya in Brazilië in zijn debuutseizoen op weg om zijn tweede Formule 1-race al op zijn naam te schrijven, totdat achterblijver Jos Verstappen zichzelf en Montoya uit de race haalde. De eerste overwinning van de Colombiaan volgde later dat jaar in Monza.

Na vier seizoenen Williams maakte Montoya in 2005 de overstap naar McLaren. Daar reed hij in de schaduw van teammaat Kimi Raikkönen rond. 2006 verliep teleurstellend voor de Colombiaan, die een week nadat hij een zware startcrash veroorzaakte, mededeelde in 2007 NASCAR te gaan rijden. Twee dagen later werd hij ontslagen door McLaren en zat zijn Formule 1-carrière er al op. Montoya behaalde zeven overwinningen in de Formule 1 en keerde na zijn carrière terug naar Amerika. Daar reed hij zoals gezegd NASCAR in 2007. Daarna reed hij in verschillende andere klassen en in 2015 won hij voor de tweede maal de Indy500.

Juan Pablo Montoya Nieuws