Boordradio's VT1 GP Oostenrijk | Verstappen baalt: 'Hij wil niet vooruit' Max Verstappen
Max Verstappen

Boordradio's VT1 GP Oostenrijk | Verstappen baalt: 'Hij wil niet vooruit'

Boordradio's VT1 GP Oostenrijk | Verstappen baalt: 'Hij wil niet vooruit'

Tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk is er voldoende gesproken, en gelachen, over de boordradio's. Bij Mercedes ging het ondanks het goede resultaat vooral om problemen, bij Red Bull kon men meelachen met Max Verstappen.

'Zeg Max, je weet dat je DRS kunt gebruiken toch?' luidde het door de boordradio in de RB15 van Verstappen. Gelach was het gevolg: 'Hahaha', klonk vooral uit de auto van de Nederlander. De toon werd in de laatste fase van de vrije training een stuk serieuzer: 'Mag ik binnenkomen?', vroeg Verstappen aan zijn team. 'Wat bedoel je?', kreeg hij te horen. 'Ik weet niet waarom maar ik heb niet de juiste pace op de rechte stukken. Hij wil niet vooruit.' De Red Bull-coureur werd echter verzocht om het maar gewoon nog een ronde te proberen.

Charles Leclerc had een drukke ochtend waarop veel getest moest worden nadat enkele onderdelen in Frankrijk niet op de auto geïnstalleerd konden worden. Hij leek toch niet helemaal tevreden te zijn toen zijn auto hobbelig werd: 'Heb ik iets kapot gemaakt?', vroeg hij zijn team. 'We zien in de data niets terug, alles is oké', gaf zijn ingenieur aan.

De vleugels van Hamilton

Waar het een en ander echter wel kapot ging was bij Mercedes: 'We lijken meer schade te hebben aan de voorvleugel', werd Lewis Hamilton deelgenomen nadat hij eerder met een kapotte voorvleugel de pit in moest. Ook bij Bottas doken de problemen op: 'Ik weet niet wat er aan de hand is maar ik heb problemen met mijn remmen. De achterbanden blokkeren telkens.'

Bijna een crash met Gasly in de pit

George Russel zat bijna achterop bij Pierre Gasly nadat de Fransman te vroeg op zijn rem was gegaan bij het inkomen van de pit: 'Wow, hij verscheen ineens voor me. Hij stopte gewoon toen we de pit inkwamen', aldus Russel terwijl hij vlak achter Gasly zat. (Foto: Red Bull Content Pool)

Koop nu jouw ThrustMaster TMX Force Feedback bij MediaMarkt!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws