Kunnen Verstappen en Red Bull het onmogelijke presteren? 'Denk dat het mogelijk is' Max Verstappen
Max Verstappen

Kunnen Verstappen en Red Bull het onmogelijke presteren? 'Denk dat het mogelijk is'

Kunnen Verstappen en Red Bull het onmogelijke presteren? 'Denk dat het mogelijk is'

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing qua pure snelheid de potentie heeft om elke Grand Prix te winnen. De coureur van de Oostenrijkse renstal denkt desalniettemin dat het een zware taak wordt, want ieder raceweekend kan er wel iets misgaan. Toch lijkt Verstappen in de nabije toekomst nog te kunnen genieten van de dominantie van Red Bull. De tweevoudig wereldkampioen gaat in op de klachten over de dominantie van Red Bull en stelt dat de sport altijd een dominante kracht heeft gekend in verschillende periodes.

Red Bull heeft tot nu toe iedere race weten winnen. Met de huidige vorm is het niet onmogelijk om te bedenken dat de Oostenrijkse renstal de rest van de Grands Prix ook weet te winnen. 'Ik denk dat het mogelijk is, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat het zal gebeuren', zegt Verstappen bij de persconferentie voor de Grand Prix van Spanje. 'Er zijn altijd dingen die misgaan, maar puur op snelheid, denk ik dat het er op dit moment wel zo uitziet. Er zullen altijd circuits zijn waar het misschien niet helemaal goed gaat of wat dan ook. Misschien heb je pech in de kwalificatie of je maakt je eigen fouten.'

De dominantie van Red Bull is geen unicum binnen de Formule 1, weet ook Verstappen. 'We hebben dit altijd gezien in de Formule 1, het is niets nieuws. Ik denk dat hoe langer je de regels hetzelfde laat, hoe dichter mensen bij elkaar zullen komen. Dus misschien is dit iets waar we naar moeten kijken.' De eerstvolgende regelwijziging staat echter al op het programma voor 2026. 'Je hebt af en toe een jaar of misschien twee jaar waarin twee teams strijden, misschien potentieel een derde team. Maar over het algemeen, als je terugkijkt, is het puur dominantie door één team.'

Russell sluit zich aan bij woorden Verstappen

Aston Martin, Ferrari en Mercedes zijn momenteel de dichtstbijzijnde achtervolgers van Red Bull. George Russell sluit zich aan bij de woorden van Verstappen, maar hij hoopt er wel zelf een stokje voor te kunnen steken dit jaar. 'Op pure snelheid hebben ze zeker het potentieel, maar bepaalde dingen kunnen gebeuren en ik hoop dat we op een gegeven moment kunnen vechten en kunnen profiteren van wat pech bij andere teams. Het is wel een hele uitdaging', moet de Brit concluderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws