Verstappen lijkt agressief voor de race: 'Goed starten en in elk gat duiken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen lijkt agressief voor de race: 'Goed starten en in elk gat duiken'

Verstappen lijkt agressief voor de race: 'Goed starten en in elk gat duiken'

Na de kwalificatie toonde Max Verstappen zich niet gelukkig met het gat tussen hem en Lewis Hamilton. Hoewel de Nederlander het gevoel had een goede ronde te hebben neergezet, bleek het gat nog altijd vier tienden met de Brit. Over hoe de race er morgen uit zal zien wilde de Red Bull-coureur niet nadenken.

De Nederlander gaf in gesprek met Sky en Ziggo aan dat zijn team het moeilijk had in Doha. Zijn team komt gewoon de snelheid tekort, zo is hij van mening. 'Het was heel lastig voor ons. Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat we dichtbij konden komen, al had ik een goed gevoel in Q3. We hebben de snelheid niet, dat kan je ook zien bij Pérez. We staan tweede, maar wel met een groot gat.'

'Er zat niet meer in. Toen ik over de streep kwam dacht ik dat ik een goed rondje had, maar ik hoorde het gat en dat was best groot. We hadden geen goed weekend, maar het gat is te groot. Tweede is wel goed', zo weet de Nederlander toch nog een positieve noot te halen uit de kwalificatie in Losail.

Dat de Mercedes nu dichter bij de Red Bull zat wat betreft snelheid op het rechte stuk had niet zozeer te maken met een snellere Red Bull, aldus Verstappen. 'Zij zijn snelheid verloren. Wij hebben niks gewonnen aan topsnelheid', zo geeft de leider in het wereldkampioenschap aan. De afgelopen weken was er nogal wat te doen over de snelheid van de Mercedessen.

Verstappen wil in elk gat duiken

Over de race van morgen wilde Verstappen nog niet nadenken. Vooral de start gaat belangrijk zijn voor het vervolg. 'Het is lastig om na te denken over morgen. We moeten zien wat er gebeurd bij start. We moeten gewoon goed starten en gewoon in elk gat duiken. Ze zijn nu heel snel en wij moeten ons best doen.De grip is goed, maar aan de binnenkant zal het wat zanderiger zijn. Ik denk er niet over na. We kunnen het niet veranderen. In Brazilie was P2 juist beter. We staan er helaas alleen voor.'

Wedden dat Verstappen de GP van Qatar wint? Ontvang vier keer je inzet bij Bet365 en krijg 100 euro welkomstbonus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws