MP Motorsport strikt zestienjarig Nederlands toptalent Koen voor Spaanse F4 F2 & F3
F2 & F3

MP Motorsport strikt zestienjarig Nederlands toptalent Koen voor Spaanse F4

MP Motorsport strikt zestienjarig Nederlands toptalent Koen voor Spaanse F4

Racetalent Rik Koen zal vanavond volgend jaar uitkomen in de Spaanse Formule 4. Koen, die in de Nederlandse Ford Fiesta Cup een van de uitblinkers was afgelopen jaren, zal in 2021 de overstap maken naar de juniorenklasse en doet dit in samenwerking met het Nederlandse MP Motorsport.

In een persbericht maakt MP Motorsport dit zelf bekend. De zestienjarige Arnhemmer heeft twee goede jaren in de Ford Fiesta Cup erop zitten en zal, naar advies van zijn ervaren rijderscoach Cor Euser, de overstap maken naar de eenzitters.

Het eerste contact tussen MP Motorsport en het racelatent werd afgelopen jaar al gelegd, toen hij naar tevredenheid van beide partijen een tweedaagse test in Barcelona voltooide met de Nederlandse Formule 4-renstal. Het bleek voldoende voor MP Motorsport om hem een stoeltje in de Spaanse klasse te beloven.

'Tof dat het allemaal geregeld is met de sponsoren. Van een touringcar naar de Formule 4 is een grote stap in mijn carrière', heeft Koen laten weten in een eerste reactie op het nieuws. 'Het is nog steeds mijn droom om ooit de Le Mans te rijden, maar mijn coach heeft de eenzitter-coureur in mij gezien.'

Dorsman tevreden met aanwinst

MP Motorsport-teambaas, Sander Dorsman, is tevreden met zijn meest recente aanwinst: 'Ik verwelkom Rik van harte in ons team. Zijn prestaties in de Ford Fiesta Cup zijn indrukwekkend, maar ook in de kartwereld heeft hij zijn waarde al weten te tonen. Volgend jaar zullen we er alles aan doen om successen te boeken in de Formule 4 en goede resultaten zullen dan ook snel moeten volgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws