Domenicali: 'Formule 1 moet racismeproblematiek aan blijven kaarten met We Race As One' Formule 1
Formule 1

Domenicali: 'Formule 1 moet racismeproblematiek aan blijven kaarten met We Race As One'

Domenicali: 'Formule 1 moet racismeproblematiek aan blijven kaarten met We Race As One'

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, wil dat de sport de We Race As One-campagne blijft inzetten om de racismeproblematiek aan te kaarten bij de fans. In gesprek met Autosport legt de Italiaan uit waarom hij dat vindt. De campagne werd vorig jaar gelanceerd aan het begin van het uitgestelde seizoen om racisme tegen te gaan en om diversiteit te promoten.

Vanwege de campagne werd er voor het begin van elke race eerst een moment stilgestaan bij de slachtoffers van racisme. Zo droegen de coureurs allemaal een T-shirt met de tekst 'End Racism' en ging het merendeel ook knielen om aan te tonen dat de sport tegen iedere vorm van racisme is. Domenicali is blij met deze campagne en wil dat er dit jaar nog steeds aandacht voor is.

Voor Domenicali is de strijd tegen racisme een prioriteit geworden: 'Het was iets waar we ons vorig jaar erg mee bezighielden, de racismeproblematiek. We wilden echt laten zien dat de Formule 1 niet los staat van de rest van de wereld en dat wij ons ook bezighouden met wat er speelt bij de mensen. Samen met de coureurs en teams willen wij de tijd die we hebben tijdens een seizoen goed gebruiken om te kijken wat wij nog meer kunnen doen om zulke problemen een halt toe te roepen.'

Domenicali is sinds vorig jaar de nieuwe CEO van de Formule 1. Hij verving daarmee Chase Carey. In het verleden was de Italiaan ook al actief in de motorsport, onder andere als teambaas van Ferrari. Nu wil hij zich vooral focussen op de toekomst van de Formule 1. Een toekomst samen met Ross Brawn, die recentelijk heeft aangegeven door te willen blijven gaan met zijn taken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws