Nederlands racetalent Van 't Hoff (18) om het leven gekomen bij vreselijk ongeluk op Spa Algemeen
Algemeen

Nederlands racetalent Van 't Hoff (18) om het leven gekomen bij vreselijk ongeluk op Spa

Nederlands racetalent Van 't Hoff (18) om het leven gekomen bij vreselijk ongeluk op Spa

Nederlands racetalent Dilano van 't Hoff is op zaterdagmiddag 1 juli om het leven gekomen bij een vreselijke crash op het circuit Spa-Francorchamps tijdens een FRECA-race. Het circuit in de Belgische Ardennen was kletsnat toen de crash plaatsvond op het Kemmel Straight. Van 't Hoff verloor de controle over zijn auto en werd vervolgens getorpedeerd door een andere auto. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plekke waren, bezweek de 18-jarige aan zijn verwondingen.

Opnieuw heeft er een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden op het Belgische circuit. 18-jarig racetalent Van 't Hoff is daarbij om het leven gekomen. Het Formula Regional European Championship hield daar een race in het voorprogramma van de 24 uur van Spa van de GT World Challenge Europe. Het regende behoorlijk, en iedereen weet hoe gevaarlijk Spa kan zijn als de baan kletsnat is. Tijdens de tweede FRECA-race op zaterdagochtend was er eerst een safetycar vanwege een ongeluk, maar toen gaf de raceleiding groen licht voor de laatste twee minuten van de wedstrijd.

Van 't Hoff crashte met een andere coureur en kwam dwars vast te zitten bij de ingang van Kemmel Straight. Een andere coureur kon de MP Motorsport-coureur niet meer ontwijken en torpedeerde de auto van Van 't Hoff. De rode vlag werd onmiddellijk getoond, waardoor de race werd onderbroken. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar het mocht niet meer baten. Het nieuws zorgde vanzelfsprekend voor een enorme schok in de autosportwereld. Een 18-jarige jongen die zijn passie voor autosport leeft en een droom najaagt, verliest hierbij het leven.

Van 't Hoff had nog zoveel dromen waar te maken

Van 't Hoff, die in de Spaanse Formule 4 kampioen is geworden in 2021, had de droom om de Formule 1 te bereiken. Het racetalent uit Dordrecht was op weg naar de koningsklasse met behulp van Nederlands team MP Motorsport, daarmee racete hij in het FRECA-kampioenschap. Na een lastig debuutseizoen wilde hij alles op alles zetten om het vertrouwen dat MP Motorsport in hem had terug te betalen. De 18-jarige was op weg naar het bereiken van grote prestaties in de autosport. Alle races op Spa-Francorchamps dit weekend zijn afgelast. Onze condoleances gaan uit naar de nabestaanden, het team, en alle betrokkenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws