Alfa Romeo kijkt vol vertrouwen uit naar toekomstige circuits: 'Daar kunnen we punten pakken' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo kijkt vol vertrouwen uit naar toekomstige circuits: 'Daar kunnen we punten pakken'

Alfa Romeo kijkt vol vertrouwen uit naar toekomstige circuits: 'Daar kunnen we punten pakken'

Alfa Romeo denkt dat de permanente circuits waar de Formule 1 op zal racen tot de zomervakantie het team veel goeds zal brengen. Volgens Alessandro Alunni Bravi passen de permanente circuits namelijk een stuk beter bij de auto, waardoor ze het maximale neer kunnen zetten tijdens de kwalificatiesessie. Het team is dus positief dat er belangrijke punten behaald zullen worden. 'Op dit soort circuits kunnen we goed presteren', stelt Alunni Bravi tegenover Motorsportweek.com.

Alfa Romeo begon sterk aan het seizoen door meteen in de eerste race punten te pakken, doordat Valtteri Bottas op de achtste plek wist binnen te komen in Bahrein. Echter vielen de resultaten daarna zwaar tegen. In Spanje lukte het teamgenoot Guanyu Zhou om toch weer in de punten te rijden. In Canada pakte Bottas ook weer zijn eerste punt sinds de openingsrace. Door een tijdstraf van vijf seconden voor Lando Norris kreeg Bottas de kans om weer in de punten te komen, nadat hij net voor de eindstreep ingehaald werd door Aston Martin-coureur Lance Stroll.

Alfa Romeo nog niet zo denderend als vorig seizoen

Volgens Alunni Bravi laat de race in Canada wel zien dat het beter gaat met Alfa Romeo. 'We moeten blij zijn met het ene punt dat we nu hebben dankzij Valtteri (Bottas, red.)', stelt de team representative van Alfa Romeo. 'Het is zuur dat hij zo laat in de race, echt met nog maar meters te gaan, een positie verliest, maar het is wel goed om te zien dat we nu al twee races op rij punten hebben behaald. Zonder het harde werk van het gehele team was dit niet gelukt.'

Alfa Romeo staat momenteel op de zevende plek in het klassement met negen punten op de teller, maar het team wordt nauw gevolg door Haas met acht punten en Williams met zeven punten. Één race kan dus al het verschil maken. Vergeleken met vorig jaar is het een tegenvaller. Toen had het Zwitserse team al een totaal van 41 punten na acht raceweekenden.

Alunni Bravi: 'De permanente circuits gaan ons punten opleveren'

De komende races zullen gereden worden op permanente circuits. Volgens Alunni Bravi is dit goed voor Alfa Romeo. 'Dat soort circuits passen goed bij onze auto', stelt de Italiaan. 'We zijn er zeker van dat we hier beter zullen presteren tijdens de kwalificatie. Het is een lastige strijd, iedereen zit erg dicht op elkaar, één meter kan het verschil maken zoals te zien was in Canada met Stroll. We blijven hard werken aan verbeteringen en ons doel is vooral om het maximale uit het team en de auto te halen', aldus Alunni Bravi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws