Alonso: 'Dit was een verschrikkelijke dag voor iedereen' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'Dit was een verschrikkelijke dag voor iedereen'

Alonso: 'Dit was een verschrikkelijke dag voor iedereen'

Fernando Alonso vindt de gang van zaken gedurende de Grand Prix van België onbegrijpelijk. Niet alleen liet de wedstrijdleiding de F1-fans uren in de regen staan, ook werden er uiteindelijk wel nog punten uitgedeeld na twee ronden verreden te hebben achter de safety car. Alonso vindt het 'schokkend' dat voor de gekozen oplossing is gegaan.

'Om heerlijk te zijn was dit een verschrikkelijke dag voor iedereen', laat hij weten tegenover ESPN. 'Het is schokkend dat we niet geracet hebben maar sommige coureurs in de top tien nog steeds punten toebedeeld gekregen hebben. Voor sommigen is het kerstpakket wat vroeg gekomen.' Er zijn als het aan de Alpine-coureur ligt dus cadeautjes uitgedeeld in de Ardennen.

Wat bij Alonso nog een zuurdere nasmaak achterlaat, is het feit dat hij zelf nét naast die punten greep: 'Ik startte op P11 en was dus één plek verwijderd van een puntenfinish. Ik heb voor die punten nooit kunnen vechten, maar die punten worden dus alsnog weg gegeven. Dat vind ik schokkend, maar het is wat het is.' Aan het einde van de dag lag het ook niet meer in zijn handen.

Alonso vindt compensatie voor kwalificatie een grap

Er valt te beargumenteren dat de F1-coureurs die in de punten geëindigd zijn, beloond zijn voor hun werk op de zaterdag. Alonso wil er niets van horen: 'Dat is een grap. Als je daar punten voor wil, dan moet je punten uitdelen na de kwalificatie.' Op een halfbakken manier de race in het slot gooien en de sterke kwalificeerders belonen, is een gang van zaken waar de Spanjaard zeker niet achter staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws