Alonso reageert dankbaar op lovende woorden Verstappen: 'Blij om dat te horen' Formule 1
Formule 1

Alonso reageert dankbaar op lovende woorden Verstappen: 'Blij om dat te horen'

Alonso reageert dankbaar op lovende woorden Verstappen: 'Blij om dat te horen'

Fernando Alonso is tevreden met de uitspraken van Max Verstappen over hem tijdens het Grand Prix-weekend van Turkije. Tijdens de persconferentie gaf de Nederlander aan dat hij voor de Spanjaard zou juichen wanneer hij zelf niet mee zou rijden in de F1. Toen Alonso geconfronteerd werd met deze uitspraak bleek dat de bewondering wederzijds is. Ook gaat hij in op de ophef die ontstaan is toen hij in ronde 1 van de Russische Grand Prix de uitloopstrook nam.

Toen Verstappen op Istanbul Park gevraagd werd wie hij aan zou moedigen hoefde hij daar niet lang over na te denken. 'Ik zou waarschijnlijk voor Alonso zijn', stelde de Limburger. 'Ik houd van zijn rijstijl.' Alonso wordt gezien als een van de coureurs met een zeer agressieve en aanvallende rijstijl. In dat opzicht lijken de Alpine-coureur en de Red Bull Racing-coureur enigszins op elkaar.

De uitspraak van Verstappen werd Alonso voorgelegd. 'Ik ben blij om dat te horen. Ik zei aan het begin van het kampioenschap al dat de coureurs die recentelijk de meeste indruk achterlieten op mij George Russell en Verstappen waren.' De Williams-jongeling, die volgend jaar een poging mag wagen bij Mercedes, en Verstappen waren de heren die eruit sprongen in 2020.

'Zij laten altijd nét iets extra's zien, daarom zette ik vorig jaar altijd de tv aan. Ik ben dus blij dat Verstappen dat zegt', concludeert hij over het onderwerp. De bewondering is wederzijds en dat valt uiteraard te verklaren voor het feit dat de heren min of meer dezelfde aanpak hanteren op het circuit. Genadeloos snel en onvergeeflijk in gevechten met andere coureurs.

Alonso snijdt af in Rusland

Ook wordt de Alpine-routinier aan de tand gevoeld over een controversieel moment dat hij ervoer tijdens de Grand Prix van Rusland. Destijds koos hij de uitloopstrook in de eerste ronde, wat hem een voordeel op leek te leveren. Hij leverde met de actie in ieder geval geen plaatsen in, wat aangeeft dat het sowieso niet nadelig voor hem was.

Voordat hij de Russische Grand Prix inging gaf hij al verbaasd aan dat hij vond dat de wedstrijdleiding daar zeer coulant naar keek en dat hij zodoende daar zelf ook eens voordeel uit wilde halen. 'Ik wilde kijken of het wat zou veranderen in Sochi', verklaart hij. 'Ik was altijd de idioot op de baan die via de uitloopstrook in werd gehaald en toen gebeurde er niets. Na Sochi worden er ineens vragen gesteld', merkt Alonso ontevreden op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws