Alonso voelde zich een idioot: 'Hield me als enige aan de regels' Formule 1
Formule 1

Alonso voelde zich een idioot: 'Hield me als enige aan de regels'

Alonso voelde zich een idioot: 'Hield me als enige aan de regels'

Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, had het gevoel dat hij de enige was die binnen de lijntjes kleurde bij de Grand Prix van Oostenrijk. Naar aanleiding hiervan gaf de Spanjaard aan op zoek te gaan naar de marges, om zo niet nog eens de dupe te worden van zijn correcte rijgedrag. Bij de GP op Silverstone werd Alonso gewaarschuwd voor bewegen tijdens het remmen en reageerde hier fel op.

'Ik zal de rest van het jaar hetzelfde blijven doen. Ik zal op zoek naar de grijze gebieden', zo klonk het over de boordradio na de waarschuwing van zijn team. Deze felle reactie werd vol verbazing ontvangen door de toehoorders, maar de intentie was anders. 'Ik ben altijd een nette coureur geweest en heb als een van de weinigen geen punten op mijn racelicentie.' De Spanjaard doelde er dan ook niet op dat hij de regels niet zal respecteren, maar dat hij zelf het heft in handen zal nemen door de grijze gebieden op te zoeken. Dit om te voorkomen dat hij slachtoffer wordt van zijn correcte rijgedrag.

'Ik wil niet elke keer bij de wedstrijdleiding klagen om een schuldige aan te wijzen. Die strategie heeft ons niks opgeleverd', zo doelt Alonso op de GP van Oostenrijk. Hier werd de Alpine-coureur ingehaald door Daniel Ricciardo, die buiten de baan ging in bocht 1. 'We hebben geprobeerd om eerlijk spel te spelen en tegen de scheidsrechter te zeggend dat een tegenstander hands maakt in het strafschopgebied.' Echter werd er door de raceleiding geen gehoor gegeven aan de aanklachten van de Spanjaard. 'Als er dan niet ingegrepen wordt, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat wij ook hands mogen maken in het strafschopgebied, dus doen we dat.'

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws