Leclerc grote ster in 'Power Rankings' na sterk optreden op Silverstone Formule 1
Formule 1

Leclerc grote ster in 'Power Rankings' na sterk optreden op Silverstone

Leclerc grote ster in 'Power Rankings' na sterk optreden op Silverstone

De grote winnaar in de Formula 1 Power Rankings van deze week is Charles Leclerc. De Monegask kreeg van de zeskoppige jury een perfecte tien toebedeeld. Daarnaast maakte ook Lando Norris indruk en kreeg hiervoor wederom een goed cijfer.

'Leclerc lijkt altijd te genieten van de uitdagingen op Silverstone. Na zijn vierde plaats in zowel de kwalificatie, als de sprintrace, reed hij een absoluut sublieme race. Met een gewaagde inhaalactie passeerde hij Valtteri Bottas en na het contact tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton reed hij 49 ronden aan de leiding', aldus de Jury. De Monegask was op geen enkele fout te betrappen, waardoor hij een perfecte tien krijgt toebedeeld. 'Een exceptionele prestatie, waardoor hij zijn derde tien van het jaar binnenhaalt.'

Norris maakt wederom indruk

Met een vierde plek scoorde Norris opnieuw goede punten voor zijn team. Het podium lonkte op Silverstone, maar een slechte pitstop gooide roet in het eten. 'Ondanks dat hij nog steeds hinder ondervond van het incident, waarbij hij werd overvallen, reed hij een zeer solide weekend. Nadat hij Bottas inhaalde bij de herstart leek hij op podiumkoers te liggen, maar dankzij een slechte pitstop was dit te hoog gegrepen.' Desondanks is de Jury zeer te spreken over de prestaties van de jonge Brit, wat blijkt uit zijn cijfer: een 9,2.

Verder deed ook Fernando Alonso, die weer het maximale uit zijn auto wist te halen, het goed met een 8,8. De Spanjaard blonk uit in de sprintrace en wist uiteindelijk met een zevende plek voor de vijfde keer op rij punten te scoren. Op plaats vier vinden we Max Verstappen terug, die een kater over zal hebben gehouden aan het raceweekend. 'Dankzij een fenomenale start in de sprintrace wist hij poleposition te veroveren. Het duel met Hamilton was bloedstollend. Jammer dat het zo vroeg moest eindigen', aldus de Jury, die Verstappen een 8,5 toebedeeld. Op plek 5 staat Lewis Hamilton, die eindelijk weer wist te winnen.

Bekijk hieronder de volledige ranking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws