Alpine-CEO Rossi licht timing van vertrek teamadviseur Prost toe Formule 1
Formule 1

Alpine-CEO Rossi licht timing van vertrek teamadviseur Prost toe

Alpine-CEO Rossi licht timing van vertrek teamadviseur Prost toe

Alpine-CEO Laurent Rossi heeft toegelicht waarom hij Alain Prost in de afgelopen winterstop weggestuurd heeft. De Fransman fungeerde jarenlang als adviseur van het Formule 1-team, maar moest toch vrij onverwachts zijn post verlaten voorafgaand aan het 2022-seizoen. Ook stelt Rossi dat de motivatie hoog ligt binnen zijn renstal.

Over Prost meldt Rossi bij AS het volgende: 'Zijn manier verschilde gewoon te veel van mijn manier van werken. Het was het beste wanneer onze paden scheidden voorafgaand aan het nieuwe reglementaire tijdperk.' Hij wilde de adviseur niet wegsturen wanneer zijn team al in het nieuwe tijdperk zat. Wellicht dat hij vreesde dat de invloed van zijn vertrek binnen het team meer te voelen zou zijn.

Rossi heeft vertrouwen in 2022 van Alpine

Rossi geeft aan dat de motivatie hoog ligt binnen zijn team. Dat ook de topteams het nieuwe seizoen ingaan zonder te weten of het gekozen ontwerp het meest effectief is, doet Alpine goed. 'Iedereen kijkt naar de ontwerpen van de andere teams, ook de topteams', weet de Fransman. 'Dat geeft ons vertrouwen. Ik zie een zeer gemotiveerd en zelfverzekerd team.'

'Vorig jaar zag ik niet dezelfde lachende gezichten binnen het team. Toen werden we significant tegengewerkt door de aerodynamische reglementswijzigingen', vertelt hij. Hij doelt met deze opmerking op het feit dat de teams een deel van de vloer weg moesten snijden. Diverse teams, waaronder Aston Martin en Mercedes, maar Alpine dus ook, verloren daardoor relatief veel snelheid.

Voor 2022 heeft Alpine een bolide op het asfalt gezet die aan de verwachtingen voldoet. Rossi: 'Deze keer hebben we alle doelen bereikt die we voor onszelf hadden gesteld, in Viry (waar de motorenafdeling zich bevindt, red.) én in Enstone (waar de bolide ontwikkeld wordt, red.).' Wel kende Alpine problemen met de Renault-motor in Barcelona, het is nog maar de vraag of het motorblok betrouwbaar genoeg is. Vlak na zijn vertrek liet Prost namelijk weten daar aan te twijfelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws