Andretti geeft Formule 1-droom niet op: 'Volgende stap gezet in F1-deelname' Formule 1
Formule 1

Andretti geeft Formule 1-droom niet op: 'Volgende stap gezet in F1-deelname'

Andretti geeft Formule 1-droom niet op: 'Volgende stap gezet in F1-deelname'

Michael Andretti hoopte per 2025 een Formule 1-team te hebben, maar kwam na groen licht van de FIA alsnog voor een dichte Formule 1-deur te staan. De Andretti's geven het echter niet op, en hopen alsnog op een deelname in 2026. De investeringen gaan ook gewoon verder, want Andretti heeft inmiddels een nieuwe fabriek geopend in Silverstone.

Volgens de Formule 1-organisatie zou Andretti, ondanks dat het in de Verenigde Staten een zeer grote naam is, onvoldoende toegevoegde waarde voor de sport hebben, en zou Andretti vooral profiteren van de Formule 1. Een duidelijke klap in het gezicht voor Andretti dus, maar na de belabberde seizoenstart van hekkensluiter Alpine zou Renault overwegen om het team te verkopen. Dat opent wellicht nieuwe deuren voor Andretti, als de organisatie van de sport toch met hangende pootjes terug moet naar de teameigenaar.

Andretti trots op nieuwe fabriek

Andretti Global kondigde op de eigen website aan dat de opening van de nieuwe fabriek een feit is. 'We hebben de volgende stap gezet in onze voorbereiding om deel te nemen aan het Formule 1-wereldkampioenschap, met de opening van een nieuwe faciliteit in Silverstone. In de aanwezigheid van tachtig werknemers van Andretti Cadillac hadden we de eer om dit nieuwe Britse thuis te openen voor de Andretti-familie', luidt het statement.

'Dit gebouw van 4.460 vierkante meter is een mijlpaal voor Andretti Global. Het is een onafhankelijk eigendom, met gelegenheden om uit te breiden als die kans zich voordoet', zo wijst men op een mogelijke Formule 1-deelname. 'Tot nu toe was het Formule 1-project verspreid over Silverstone, Indiana en het GM Tech Center in North Carolina. Onze voorbereiden begonnen al langer geleden met het aantrekken van personeel, en het richten op aerodynamische ontwerpen, mechanische ontwerpen, en vehicle dynamics. Hoewel we een Amerikaans fabrieksteam op poten zetten, is een Europese basis de beste manier om talent in de Formule 1 aan te trekken.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws