Bekendste Formule 1-commentator Walker overleden op 97-jarige leeftijd Formule 1
Formule 1

Bekendste Formule 1-commentator Walker overleden op 97-jarige leeftijd

Bekendste Formule 1-commentator Walker overleden op 97-jarige leeftijd

Formule 1-commentator en verslaggever Murray Walker is op 97-jarige leeftijd overleden, dat meldt The British Racing Drivers’ Club op Twitter. Walker heeft lange tijd voor de BBC gewerkt. Zijn enthousiaste manier van het becommentariëren van de sport, is in meerdere landen opgevallen. Hij groeide uit tot de bekendste commentator van de F1 ter wereld.

De allereerste race die Walker voorzag van zijn commentaar, was een heuvelklimwedstrijd in 1948. Dat was een tak van motorsport waarbij geprobeerd wordt om per motorfiets of auto zo snel mogelijk boven op een heuvel te komen. Dit deed hij samen met Max Robertson. Daarnaast verzorgde hij af en toe het commentaar bij Formule 1-races, die op Britse televisie werd uitgezonden.

Carrière van Walker als commentator in de Formule 1

Pas in 1978 werd hij vaste commentator van de koningsklasse. Dat kwam doordat de BBC vanaf eind jaren 70 alle races uitzond op televisie. Gedurende de jaren 80 en 90 vormde Walker een vast commentaarduo met James Hunt, totdat hij stierf. Vanaf 1996 ging Walker verder met Jonathan Palmer. De Grand Prix van de Verenigde Staten in 2001 was de laatste Formule 1-race die Murray van commentaar voorzag. (Foto: Matthew Spencer)

Een greep uit het commentaar van Walker

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws