Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Ik heb enorme vibratie in mijn banden' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Ik heb enorme vibratie in mijn banden'

Boordradio's VT1 | Verstappen: 'Ik heb enorme vibratie in mijn banden'

Tijdens de eerste van de twee vrije trainingen van dit weekend, vanwege het sprintformat, werden er weer een aantal momenten over de boordradio's gecommuniceerd tussen de coureurs en hun teams. Zo had Lewis Hamilton in het eerste deel van de training moeite met de afstelling van zijn auto en had Max Verstappen last van vibraties. Ook constateerden enkele coureurs dat er wat regen naar beneden viel.

Verstappen klaagde al gelijk in zijn eerste vliegende ronde over vibraties in zijn banden. 'Ik heb enorme vibratie in mijn banden' klonk dan ook al snel over zijn boordradio richting het team. Later in de training leek de Red Bull-coureur geen last meer te hebben van deze vibraties, of er in ieder geval geen hinder van te ondervinden, toen hij op zowel de gele als de rode band tijdelijk de snelste tijd neerzette. Met name in de tweede sector oogden Verstappen en zijn Red Bull erg snel.

De man die de snelste tijd reed in de eerste vrije training was echter de regerend wereldkampioen. Lang zag dit er niet naar uit, omdat Hamilton problemen had met de afstelling van met name de voorkant van zijn bolide. 'Bedenk alsjeblieft een andere oplossing voor de front suspension', liet de man met startnummer 44 weten aan zijn engineer. Later was hij nog steeds niet tevreden met de voorkant van zijn auto, want wederom was de Brit klagend te horen over de boordradio: 'De voorkant stuitert over de baan heen man.'

Nadat Hamilton een stuk sneller onderweg was geweest en opnieuw ging aanzetten voor een snelle ronde, waren zijn vragen over de voorkant van zijn auto nog niet helemaal weg en checkte hij bij zijn team hoe zijn bandendruk er voor stond. 'Druk aan de voorkant laag?', was zijn korte vraag richting de engineer, die vervolgens liet weten dat het oké was.

Wijd in bocht 4

Verschillende coureurs waren bezig met de marge opzoeken in bocht 4. Charles Leclerc was er daar een van en stuiterde hard over de kerbs heen. Enigszins bezorgd over de conditie van zijn auto klonk het over de boordradio: 'Heb ik schade? Ik ben net over de kerb gegaan en het voelde alsof er iets afbrak.' De engineer reageerde daar ontkennend op. 'Voor nu zien we geen schade, maar we houden het in de gaten.'

Druppels in Brazilië 

Nadat de training een kwartier onderweg was, gaf Valtteri Bottas als eerste aan dat er wat druppels te voelen waren op Interlagos. 'Het druppelt een beetje' klonk het over de boordradio. De Mercedes-man was niet de enige die liet weten wat neerslag te voelen, een kleine tien minuten later was het ook Lance Stroll die melding maakte van het voelen van nattigheid. 'Ik voel druppels vallen', zo meldde hij aan zijn engineer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws