Bottas over Mercedes: 'Dat had daar denk ik niet gemogen' Formule 1
Formule 1

Bottas over Mercedes: 'Dat had daar denk ik niet gemogen'

Bottas over Mercedes: 'Dat had daar denk ik niet gemogen'

Valtteri Bottas heeft het gevoel dat hij bij Alfa Romeo meer zichzelf kan zijn dan bij Mercedes, zo geeft de Fin aan tegenover Motorsport-Total.com. Waar Bottas het grootste deel van zijn carrière een beetje een grijze muis in het startveld was, lijkt hij sinds zijn vertrek bij Mercedes steeds relaxter te zijn. Terwijl hij in zijn Mercedes-jaren zelden te betrappen was op een opvallende actie, viel hij dit jaar meteen op met zijn snor en matje, en een Instagram-foto met ontbloot achterwerk.

Ondanks dat Bottas bij Mercedes zijn grootste successen boekte met tien overwinningen en vele podiumplaatsen, lijkt hij bij middenmotor Alfa Romeo toch gelukkiger te zijn. 'Ik kan nu meer mezelf zijn', aldus de Fin. 'Ik heb nu meer het gevoel dat ik echt mag zijn wie ik ben. Er is zeker een verschil (tussen Mercedes en Alfa Romeo, red.). Ik denk dat het bedrijfsbeleid op verschillende werkplekken een beetje anders is, om het zo maar te zeggen. En sommige dingen zijn misschien wat beperkter in bepaalde omgevingen.' Bij het fabrieksteam van Mercedes voelde Bottas zich minder vrij om soms ook een kant te laten zien die wat minder overeenkwam met het beeld van mediagetrainde atleet.

Bottas neemt zichzelf wat minder serieus

'Maar het komt ook omdat je ouder wordt', legt de 33-jarige uit. 'Op een gegeven moment besef je dat je dingen niet al te serieus moet nemen, en vooral jezelf niet.' Op de vraag of hij bij Mercedes een matje had mogen dragen, antwoordt de Fin: 'Ik kan me voorstellen dat ik dat niet had mogen doen, dus dat is al een voorbeeld van de verschillende culturen.' Naast een wisseling van werkgever, maakte Bottas in 2019 ook een scheiding mee. Sinds 2020 heeft Bottas een relatie met de Australische prof-wielrenster Tiffany Cromwell, en ook dat heeft bijgedragen aan de veranderde levensinstelling van Bottas: 'Ze is Australische en ik zou zeggen dat ze een vrije geest heeft. Ze leeft graag in het moment en doet dingen die haar gelukkig maken. Het is een soort mentaliteit. Dus dat speelt zeker een rol; het is tenslotte de persoon met wie je samenleeft. Dat heeft altijd een hele grote impact. En toch probeert ze nog steeds om van mij een Aussie te maken.'

Als Bottas zich steeds iets meer Australisch gaat voelen, kan hij uitkijken naar een soort van thuisrace, aangezien de Grand Prix van Australië over drie weken verreden wordt in Melbourne. De Fin begon in ieder geval goed aan het huidige seizoen met een achtste plek, waarmee hij de beste prestatie neerzette buiten de vier topteams. Ook in de kwalificatie presteerde Bottas sterk. In 2022 begon Bottas ook sterk aan zijn seizoen, maar zakten zowel Bottas zelf als zijn Alfa Romeo-team steeds verder terug gedurende het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws