Bottas met meer vertrouwen richting seizoensstart: 'We hebben nu minder problemen' Formule 1
Formule 1

Bottas met meer vertrouwen richting seizoensstart: 'We hebben nu minder problemen'

Bottas met meer vertrouwen richting seizoensstart: 'We hebben nu minder problemen'

Valtteri Bottas toont zich erg tevreden met zijn bolide voor 2023 na de testdagen in Bahrein. De Fin voelt dat het met de balans in de auto wel goed zit, en ook de betrouwbaarheid lijkt een stuk beter te zijn dan afgelopen jaar. De verbeteringen aan de auto bieden verschillende nieuwe afstellingen, waarmee de Alfa Romeo mogelijk op meer circuits beter tot zijn recht komt.

Bottas laat aan Motorsport.com weten dat de C43 een stuk beter aanvoelde dan zijn voorganger. Met name de betrouwbaarheid lijkt een stuk beter. 'Het was zeker veel beter dan vorig jaar op dit punt. Dus ik denk dat we goed voorbereid zijn, zo goed als je kunt met drie dagen. Ik heb het gevoel dat we als team een stap vooruit hebben gezet wat betreft de kwaliteit van de auto, we hebben nu minder problemen. Vorig jaar was het testen niet zo leuk, dus na drie dagen staan we er goed voor.'

Niet alleen de betrouwbaarheid lijkt goed, ook de manier waarop de bolide zich over het circuit laat leiden kan de Fin wel bekoren. 'Hij rijdt echt lekker, dus het is zeker een goed uitgangspunt. Ik denk dat ik maar één kleine lock-up heb gehad in één hele dag', aldus de Alfa Romeo-coureur, die daarmee benadrukt hoe goed de auto is ten opzichte van de vorige jaargang, waarin hij meer problemen kende met zijn bolide.

Balans tussen hoge en lage snelheid beter

Helemaal perfect is het nog niet, maar de balans tussen de verschillende bochten is een stuk beter dan het afgelopen seizoen, wat betekent dat Bottas er wat betreft de afstelling meer opties bij krijgt. 'Er is nog steeds een beetje verschil tussen hoge en lage snelheid, maar ik zou zeggen dat het minstens 50% beter is dan vorig jaar, dus dat opent heel wat set-up mogelijkheden. Het is veel beter dan vorig jaar. De tendens lijkt te zijn dat de balans op hoge snelheid een beetje neutraal is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws