Bottas gelooft dat Alfa Romeo verbeterd is: 'Minimaal vijftig procent beter' Formule 1
Formule 1

Bottas gelooft dat Alfa Romeo verbeterd is: 'Minimaal vijftig procent beter'

Bottas gelooft dat Alfa Romeo verbeterd is: 'Minimaal vijftig procent beter'

Valtteri Bottas gelooft dat Alfa Romeo een betere auto heeft gebouwd voor het 2023-seizoen. De C43 heeft tijdens het testen laten zien dat de snelheid en betrouwbaarheid aanzienlijk hoger is vergeleken met afgelopen jaar. Het positieve gevoel is een goed teken volgens Bottas, die aan Racefans.net vertelde dat het doel van het team vooral is om 'beter te zijn dan vorig jaar'.

Alfa Romeo heeft niet stilgezeten tijdens de testdagen in Bahrein. Het team was één van de vier teams waarbij beide coureurs minimaal tweehonderd rondjes hebben afgelegd. Volgens Bottas heeft hij met een positief gevoel in de auto gezeten. 'Er waren wat problemen, maar dat hoort bij de testdagen', vertelt hij. 'Er waren in ieder geval veel minder problemen dan vorig jaar.'

En dat is waar het vooral om draait bij Alfa Romeo. De Zwitserse renstal heeft een simpel doel: 'In een betere positie staan dan vorig jaar'. Als je de testdagen mag geloven, dan hebben ze daar alvast een goede start in gemaakt. Toch blijft Bottas nog huiverig. 'Zoals altijd is het met de testen onmogelijk om af te lezen waar je precies staat, maar we zijn in ieder geval goed op weg', zegt de Fin.

Alfa Romeo begon ook in 2022 sterk

In 2022 begon Alfa Romeo sterk aan het seizoen. De 33-jarige coureur won toen punten in zeven van de eerste negen races, maar vanaf daar stagneerde het. Alfa Romeo vocht toen voornamelijk voor de twaalfde plek of lager. Bij The Race geeft Bottas aan dat de betrouwbaarheid van de auto dit seizoen beter is, waardoor hij hoopt langer en vaker mee te kunnen rijden voor de punten.

'Ik heb echt het gevoel dat we als team verbeterd zijn met betrekking tot de kwaliteit van de auto', zegt de Fin over de C43. 'Ik heb ook het gevoel dat we niet laatste op de grid zullen zijn, dus dat is goed om te zien', constateert Bottas verder, waarna hij benoemt dat de auto ook in stabiliteit vooruit is gegaan.

Bottas: 'Auto is minimaal vijftig procent beter ten opzichte van vorig jaar'

Alleen tijdens de laatste testdag had Bottas een kleine lock-up, maar verder is er 'niks fundamenteels mis met de auto', aldus de Alfa Romeo-coureur. 'Er is nog wel een verschil tussen de auto op hoge snelheid en lage snelheid, maar het is minimaal vijftig procent beter dan vorig jaar, dus ik ben tevreden', legt Bottas uit.

Alsnog is dit het meeste dat er uit Bottas zal komen qua zelfverzekerdheid over de nieuwe auto. Hij blijft graag realistisch en geeft ook meerdere keren aan dat het op dit moment nog te vroeg is om daadwerkelijk iets te zeggen over de auto. 'Het gaat er vooral om dat het gevoel van de auto goed zit en dat we duidelijke verbeteringen hebben gemaakt ten opzicht van vorig jaar', stelt Bottas.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws