Chadwick dolblij met steun Hamilton in diversiteitsstrijd: 'Wat Lewis doet, is geweldig' Formule 1
Formule 1

Chadwick dolblij met steun Hamilton in diversiteitsstrijd: 'Wat Lewis doet, is geweldig'

Chadwick dolblij met steun Hamilton in diversiteitsstrijd: 'Wat Lewis doet, is geweldig'

Jamie Chadwick is zeer onder de indruk van de diversiteitsdoelen die Lewis Hamilton aan zichzelf en de Formule 1 stelt. De jonge Britse, die het eerste W Series-kampioenschap ooit won, vindt dat haar landgenoot met zijn verzoek van gelijke kansen binnen de F1 het goede voorbeeld geeft. Daarnaast is ze van mening dat de W Series, de eerste officiële vrouwelijke raceklasse, een goede stap is om vrouwelijk talent in de Formule 1 te krijgen.

'Wat Lewis doet, is geweldig. Hij is een pionier voor een sport met meer diversiteit en dit doet hij op het hoogste niveau', aldus Chadwick in gesprek met Independent. In de meest recente verhalen over de contractbesprekingen van Hamilton met Mercedes wordt gesuggereerd dat de zevenvoudig wereldkampioen op zoek is naar een ambassadeursrol waarin hij diversiteit in de autosport kan promoten.

Dat Hamilton zo'n helder standpunt inneemt met betrekking tot het bieden van gelijke kansen in de sport acht Chadwick een stap in de goede richting. Sterker nog, het heeft haar tot nu toe al geholpen binnen de autosport: 'Het biedt mijzelf en andere mensen kansen, waar deze mogelijkheden er voor ons in het verleden niet lagen.'

W Series en de F1

Op de Red Bull Ring vormde de W Series voor het eerst in de geschiedenis van de sport het voorprogramma voor een F1-race. Later dit jaar zal dit vaker gebeuren. Chadwick, die als eerste vrouwelijke wereldkampioen de boeken ingegaan is, vindt het wonderbaarlijk hoe snel het kampioenschap uit de grond gestampt is: 'Wat de W Series gedaan heeft, is daarnaast zeer indrukwekkend, want binnen de kortste keren is een vrouwelijke motorsportklasse geprofessionaliseerd.'

'Dat is ongekend als je het vergelijkt met andere sporten. Racen is een sport die gedomineerd wordt door mannen en we moeten daar meer vrouwen in zien te krijgen. De W Series hoopt dat te bereiken', concludeert Chadwick. In die zin ligt de subklasse van de F1 op één lijn met de wensen van Hamilton: in beide gevallen gaat het erom dat iedereen gelijke kansen krijgt in het halen van de top van de autosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws