Circuit de Barcelona-Catalunya: 'Liberty Media optie op twee races geboden' Formule 1
Formule 1

Circuit de Barcelona-Catalunya: 'Liberty Media optie op twee races geboden'

Circuit de Barcelona-Catalunya: 'Liberty Media optie op twee races geboden'

Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft Liberty Media aangeboden om twee Grands Prix te verrijden. De mogelijkheid om ook in Spanje een dubbele race te houden was er, de rechtenhouders van de Formule 1 stonden echter op het verrijden van één race in het circuit nabij Barcelona.

Joan Fontsere, de directeur van het Spaanse circuit, heeft in gesprek met EFE aangegeven dat er aan deelname aan de 2020-kalender wel enkele voorwaarden zaten vanaf het circuit: 'Een van de voorwaarden die wij gesteld hebben aan het organiseren van een Formule 1-race is dat het ons geen geld kost.'

'Wij missen namelijk de inkomstenstroom van de ticketverkoop en de regio mist de inkomstenstroom van de bezoekers', merkt de directeur op. Een race waarin de rekening niet bij het Amerikaanse concern lag, sloot de baan dus vanaf het begin af aan al uit.

Spanje bereid twee races te organiseren

Toen duidelijk werd dat het verrijden van twee Grands Prix op één circuit mogelijk was, meldde het Spaanse circuit zich: 'Wij hebben Liberty Media duidelijk gemaakt dat ze weten hoe wij werken, hoeveel ervaring wij hebben met het organiseren van races, hoe onze locatie eruit ziet en hoe het weer eruit ziet.'

'Vanaf het begin af aan hebben ze hier echter gemikt op het verrijden van één Grand Prix. Als ze een tweede race zouden willen dan hadden we daar naar kunnen kijken. Wij hebben Liberty Media die optie in ieder geval geboden', concludeert Fontsere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws