Dutch GP ontvangt weer complimenten: 'Domenicali was opnieuw lyrisch' Formule 1
Formule 1

Dutch GP ontvangt weer complimenten: 'Domenicali was opnieuw lyrisch'

Dutch GP ontvangt weer complimenten: 'Domenicali was opnieuw lyrisch'

De Grand Prix van Nederland heeft weer veel complimenten mogen ontvangen voor het evenement van afgelopen weekend. Robert van Overdijk, de directeur van het circuit van Zandvoort, sprak met Stefano Domenicali vlak voor de race en de CEO van Liberty Media was opnieuw lyrisch over de organisatie. Toch is het nog maar de vraag of de Grand Prix van Nederland ook na 2024 nog een plekje heeft op de kalender van de Formule 1.

Voor de Nederlandse fans werd het uiteindelijk een mooie dag op de tribune. De Grand Prix van Nederland was door de veranderlijke omstandigheden zeer chaotisch, maar de blijdschap bij de organisatie is groot. 'Max (Verstappen, red.) scoort drie uit drie, de fans hebben het enorm naar hun zin gehad ondanks dat er toch wel wat regen is gevallen én de uitstroom verloopt ook nog eens voorspoedig. We kunnen als organisatie niet anders dan supertrots zijn', geeft Van Overdijk aan bij Motorsport.com.

De organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft in de afgelopen jaren al veel complimenten mogen ontvangen. 'Ik stond tijdens het volkslied naast Formule 1-baas Stefano Domenicali op de grid. Hij zei dat hij het fantastisch vond wat er hier allemaal weer gebeurde. Ook dit weekend heeft hij zich dus weer lyrisch over ons uitgelaten.' Toch komen er ook eisen bij vanuit het FOM. 'Stefano probeert ons zo te pushen dat, ondanks dat we al een mooi evenement neerzetten, we het jaar erop weer een volgende stap maken.'

Toekomst Zandvoort nog in het ongewisse 

Volgend seizoen staat de race op Zandvoort hoe dan ook nog op het programma, maar daarna moet de Grand Prix het mogelijk doen met een plek in een roulatiesysteem. Er valt voorlopig echter weinig te zeggen over de toekomst van de Dutch Grand Prix. 'Het FOM moet als eerste bepalen hoeveel races ze na 2025 in Europa willen hebben. Of er minder races in Europa komen of dat er een aantal gaat roteren. Als zij daaruit zijn, kunnen wij pas nadenken over hoe zij dat zien', aldus Van Overdijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws