Gasly lacht om berichtgeving over rivaliteit met Ocon: 'Media probeert het echt te pushen' Formule 1
Formule 1

Gasly lacht om berichtgeving over rivaliteit met Ocon: 'Media probeert het echt te pushen'

Gasly lacht om berichtgeving over rivaliteit met Ocon: 'Media probeert het echt te pushen'

Pierre Gasly kan alleen maar lachen om de nieuwsartikelen die schrijven over de rivaliteit tussen hem en zijn nieuwe teamgenoot Esteban Ocon. De nieuwe coureur van Alpine is van mening dat elk rijdersduo een onderlinge rivaliteit heeft, maar dat het aan de rijders is om deze zo gezond mogelijk te houden. Op deze manier hoopt Gasly samen met Ocon de top-drie van de Formule 1 aan te kunnen vallen. Als Alpine stappen weet te zetten, dan bestaat er bij Gasly er geen twijfel over of het lukt.

Gasly en Ocon waren goede vrienden toen ze jong waren, maar na een ruzie was de relatie verzuurd. Men denkt dat dit het duo in de weg zal zitten bij Alpine. 'Ik weet dat ze dit verhaal graag verkopen', zegt Gasly bij Channel 4. 'Voor mij is het geen geheim dat we in onze relatie hoogte- en dieptepunten hebben gehad, maar hij is de coureur die ik het langst ken. We groeiden samen op en ik denk dat we het bij hebben kunnen leggen sinds we in de Formule 1 aankwamen. Nu gaat het goed en ik zie geen reden waarom dat nu niet zo zou blijven.'

'Uiteindelijk maakt het me een beetje aan het lachen, want de media richten zich echt op dit verhaal en proberen het te pushen', vervolgt Gasly. De Fransman neemt het stoeltje over van Fernando Alonso. De relatie tussen Alonso en Ocon was aan het einde ook niet meer opperbest. 'Kijk maar naar de paddock, je hebt rivaliteiten binnen elk team. Het is belangrijk dat het gezond blijft. Het is niet nieuw voor iemand dat je een rivaliteit hebt binnen een team, maar je moet beiden volwassen en slim genoeg zijn om het team vooruit te helpen.'

Gasly wil de top-drie aanvallen

Gasly hoopt aankomend seizoen een sprong te maken met Alpine. De enkelvoudig racewinnaar wil immers weer op het podium staan. 'Alpine was dit seizoen het vierde sterkste team op de grid. Het volgende doel is de top-drie. Ik geloof echt dat het mogelijk is. Ze hebben de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt. De auto heeft zeker wat snelheid en als we voor volgend seizoen nog een stap met de auto maken, geloof ik dat we zeker sterke kandidaten kunnen zijn voor de top-vijf en misschien wel top-drie', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws