Glock verrast: 'Een paar jaar geleden had Verstappen dit laten exploderen' Formule 1
Formule 1

Glock verrast: 'Een paar jaar geleden had Verstappen dit laten exploderen'

Glock verrast: 'Een paar jaar geleden had Verstappen dit laten exploderen'

De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is een flink gevecht en beide coureurs gaan daar op hun eigen manier mee om. Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock ziet dat Verstappen zijn hoofd vaker koel houdt en heeft daar waardering voor. Na het incident in Monza wordt die rust bij de Nederlander extra benadrukt, vindt de Duitser.

Toen de twee titelkandidaten botsten tijdens de Grand Prix van Italië werd Glock verrast. Niet per se door de impact of het feit dat de RB16B bovenop de Mercedes terechtkwam, maar door de kalmte die de Limburger sindsdien heeft. 'Ik had verwacht dat hij zijn vizier open zou slaan' grapt de Duitse autocoureur. 'Hij is nergens bij betrokken geweest sinds dat incident, hij doet zijn ding wel. Ik denk dat hij dit een paar jaar geleden had laten exploderen.'

'Hij heeft aan zichzelf gewerkt, dat merk je. Hij weet waarschijnlijk dat hij alleen maar zichzelf pijn doet. Tegenwoordig haalt hij even diep adem en laat hij het gebeuren, dat begrijpt hij nu' vervolgt Glock tegenover het Duitse Speedweek. Maar niet alleen de mentaliteit van Verstappen maakt indruk. Ook sportief gezien levert de Red Bull-coureur. 'Races als die in Rusland kunnen een wereldtitel beslissen. Hij maakte de juiste calls op de juiste momenten.'

'Verstappen is klaar voor de titel'

De Duitser claimt beide titelkandidaten op gelijke voet te zien, maar lijkt toch een persoonlijke favoriet te hebben. 'In Sochi liet hij volwassenheid zien. Hij is er klaar voor. Max (Verstappen, red.) heeft alles onder controle, ik zou het leuk vinden als hij de wereldtitel wint. Deels natuurlijk ook voor Michael (Schumacher, red.) zou ik dat willen' aldus DTM-coureur Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws