Hamilton kritisch op de FIA: 'Zegt honderd procent dat we de verkeerde kant op gaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton kritisch op de FIA: 'Zegt honderd procent dat we de verkeerde kant op gaan'

Hamilton kritisch op de FIA: 'Zegt honderd procent dat we de verkeerde kant op gaan'

Lewis Hamilton vindt het vreemd dat de coureurs in de Formule 1 minder ruimte krijgen om zich te uiten over sociale kwesties. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Bahrein op de planning. De race wordt gehouden in een land dat flink onder druk wordt gezet om de mensenrechten te verbeteren. Desondanks heeft Hamilton niet het gevoel dat de Formule 1 wat heeft bereikt in Bahrein, ondanks dat het al jaren komt op het Bahrain International Circuit.

Hamilton spreek zich nu al jaren uit over de mensenrechten in enkele landen. De Mercedes-coureur vraagt zich of zijn woorden wel gehoord zijn. 'Ik kan niet zeggen of het slechter is geworden in Bahrein, maar ik weet ook niet zeker of het beter is geworden terwijl we er al jaren komen', zegt Hamilton bij ESPN. 'Persoonlijk ben ik pas in de latere jaren meer en meer van de uitdagingen van de mensen hier in Bahrein gaan begrijpen, en ook in Saudi-Arabië. Ik was daar in 2021 voor het eerst, maar natuurlijk las ik over sommige van de problemen daar.'

Sommige coureurs kiezen er zelf voor om zich niet uit te spreken en zich volledig op de sport te focussen. Voor Hamilton zit er niet anders op dan zich te uiten. 'Ik heb altijd het gevoel gehad dat we een verantwoordelijkheid hebben, en als een sport naar deze landen gaat, zijn we verplicht om het bewustzijn te vergroten en een positieve impact achter te laten op deze plaatsen. Die visie is niet altijd gedeeld binnen de sport, of het nu gaat om teams of mensen op hoge posities. Maar er moet zonder twijfel meer gebeuren.'

Hamilton snapt niks van beslissing FIA

Die FIA heeft het voor de coureurs lastiger gemaakt om zich uit te spreken over sociale kwesties. Het bestuursorgaan wil eerst op de hoogte worden gebracht van een politiek statement en dan moet de FIA er ook nog mee akkoord gaan. 'Natuurlijk als je dat in het nieuws leest, zegt dat honderd procent dat we de verkeerde kant op gaan. Het gaat in tegen wat ik bijvoorbeeld met mijn team probeer te doen, en wat ik probeer te doen in gesprekken met belanghebbenden in onze sport', besluit de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws