Hamilton zet Verstappen op scherp: 'Ik heb me voorbereid op een kampioensstrijd' Formule 1
Formule 1

Hamilton zet Verstappen op scherp: 'Ik heb me voorbereid op een kampioensstrijd'

Hamilton zet Verstappen op scherp: 'Ik heb me voorbereid op een kampioensstrijd'

Lewis Hamilton bereidt zich ondanks de huidige problemen met de W14 voor op een titelstrijd tijdens het aankomende seizoen. Mercedes lijkt nog steeds niet de snelheid te hebben om met Red Bull Racing te vechten, maar daar moet in de loop van het jaar verandering in komen. De Duitse renstal hoopt voor de Grand Prix van Bahrein al een kleine stap te kunnen zetten door een nieuwe achtervleugel op de auto te zetten.

Bij de testdagen werd duidelijk dat er nog steeds een achterstand was. 'Ik wist vanaf het moment dat ik in de auto reed waar we stonden en tegen welke uitdagingen we aanliepen', geeft Hamilton aan bij Motorsport.com. 'Het is wel een enorme plus dat we geen stuiterende auto hebben.' De Brit is dan ook blij dat het team zich nu puur kan focussen op performance. 'We staan niet waar we wilden staan aan het begin van het seizoen, maar dit is nog steeds een team dat meerdere kampioenschappen heeft gewonnen. Dus ik geloof in iedereen.'

Net zoals enkele andere teams op de grid komt Mercedes voor de eerste race direct met een ander onderdeel. De Duitse renstal gaat een andere achtervleugel op de auto zetten in de zoektocht naar wat snelheid op het Bahrain International Circuit. 'Maar ik denk niet dat dat alles zal veranderen, maar hopelijk zal het ons in de goede richting duwen.' Mercedes weet dan ook waar alle zwakke plekken liggen. 'Die zullen nu niet meteen opgelost worden. Maar iedereen in de fabriek richt zich erop om er zo snel mogelijk wat aan te doen.'

Hamilton: 'Team nog steeds kampioenswaardig'

Na de verloren titelstrijd tegenover Max Verstappen is Hamilton nog altijd op zoek naar zijn achtste wereldtitel. De zevenvoudig wereldkampioen hoopt aan het einde van dit seizoen eenzaam bovenaan te staan in de statistieken. 'Ik heb me voorbereid op een kampioenschapsstrijd', geeft hij aan bij Sky Sports. Of we nu de middelen hebben voor een kampioenschapsstrijd? Dat zullen we ontdekken. Maar ik geloof nog steeds dat ik het team heb dat kampioenswaardig is', concludeert Hamilton.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws