Regelverandering 'om Mercedes-dominantie te stoppen': 'Dat werkte zeker, of niet?' Formule 1
Formule 1

Regelverandering 'om Mercedes-dominantie te stoppen': 'Dat werkte zeker, of niet?'

Regelverandering 'om Mercedes-dominantie te stoppen': 'Dat werkte zeker, of niet?'

Sky Sports-analist Ted Kravitz kaartte onlangs aan dat er meningen in de paddock heersen dat de technische regels van de Formule 1 zijn aangepast om de dominantie van Mercedes te stoppen. Na acht jaar in het hybridetijdperk leek de dominantie van de Duitse renstal in 2022 te zijn opgehouden, en dat nadat de regels zijn veranderd.

Het is niet alsof het zo schrikbarend is, de technische regels van de Formule 1 zijn immers aangepast omdat er talloze keren is gezegd dat één van de belangrijkste motivaties was om het racen te bevorderen. Daarbij was ook het doel om de prestatiekloof tussen de teams te dichten, waardoor de sport competitiever wordt. De revisie van deze regels leek inderdaad een einde te maken aan de dominantie van Mercedes. Het team van Lewis Hamilton en George Russell kwam in 2022 niet zo goed uit de verf en lijkt ook in 2023 een ruige start te hebben gehad bij de wintertests.

'Er is een redelijk algemene mening onder sommige mensen in de paddock dat ze alleen de regels veranderden - of een deel van de reden waarom ze de regels veranderden - was om de dominantie van Mercedes te stoppen. Nou, dat werkte zeker, of niet?' zegt Kravitz in de Sky Sports-podcast. Mercedes kon haar draai niet echt vinden vorig jaar. Pas laat in het seizoen ging het beter met de renstal uit Brackley. Het 2022-seizoen, met de veranderingen op het technische vlak, vormde inderdaad het einde aan het rijtje van constructeurskampioenschappen van Mercedes.

'Mercedes het doelwit van de F1-bazen'

Na de uitspraken van Kravitz wisten veel socialmediagebruikers er iets over te zeggen op de online platformen. Sommigen dachten dat Mercedes het doelwit was van de F1-bazen, die er alles aan wilden doen om Hamilton en zijn team van hun stuk te brengen, zo schrijft het The Irish Mirror. De regelaanpassingen zijn doorgevoerd zonder dat één specifiek team het doelwit is. Wat Mercedes overkwam in het 2022-seizoen, had Red Bull Racing en Ferrari natuurlijk ook kunnen overkomen. 'De Formule 1-topmannen willen dat het een spektakel wordt, en dat heeft niets te maken met een agenda tegen Mercedes of iemand anders op de grid.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws