Hamilton vergelijkt discriminatiesituatie met Senna: 'Het systeem was niet altijd vriendelijk' Formule 1
Formule 1

Hamilton vergelijkt discriminatiesituatie met Senna: 'Het systeem was niet altijd vriendelijk'

Hamilton vergelijkt discriminatiesituatie met Senna: 'Het systeem was niet altijd vriendelijk'

Lewis Hamilton heeft in een interview met La Gazzetta dello Sport inzicht gegeven in zijn bewondering voor drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna en zijn strijd met tegenslagen. Volgens de Brit zijn er overeenkomsten in de manier waarop beide coureurs zijn tegengewerkt gedurende hun carrière.

Senna is meermaals in opspraak gekomen door zijn onenigheden met de bestuurders de F1 op het asfalt op te lossen. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn de crashes tussen hem en Alain Prost in 1989 en 1990 op Suzuka (zie video onderaan artikel, red.). De tegenwerkende kracht die Senna toen ervaarde, ziet Hamilton ook terug bij zichzelf. 'Hij stond alleen voor een systeem dat niet altijd vriendelijk voor hem was, iets wat ik in mijn carrière ook heb meegemaakt.'

Vergelijking Hamilton met racisme

Waar Senna voornamelijk te maken had met sportieve tegenslagen, had Hamilton dat met racisme. 'De Black Lives Matter protesten in de Verenigde Staten herinnerden mij aan het racisme dat ik heb ervaren in mijn jeugd,' legde de zevenvoudig wereldkampioen uit. Al voegde de Brit daar aan toe dat hij het op een 'andere manier' meemaakte.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, gebruikte Hamilton de racismekwestie als boost voor zijn eigen carrière. 'Door me op deze zaken te concentreren kreeg ik meer kracht, een extra boost toen ik op de baan racete. Het ging niet alleen meer om winnen , maar om het grotere doel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws