Hamilton verrast door positief publiek in Zandvoort: 'Wist niet wat ik kon verwachten' Formule 1
Formule 1

Hamilton verrast door positief publiek in Zandvoort: 'Wist niet wat ik kon verwachten'

Hamilton verrast door positief publiek in Zandvoort: 'Wist niet wat ik kon verwachten'

Lewis Hamilton is positief verrast door de instelling die de Nederlandse fans hadden tijdens de Grand Prix op Circuit Zandvoort. Het is in 2021 met regelmaat voorgekomen dat het publiek zich uitte tegen de Brit door boe te roepen bij de podiumceremonie. In Nederland was dit niet het geval en dat kan de Mercedes-coureur zeer waarderen.

'Eerlijk gezegd wisten we niet goed wat we vooraf konden verwachten. We hielden er rekening mee dat de sfeer negatief zou zijn', zo reageert Hamilton op een vraag van De Telegraaf. Na al enkele keren een negatieve ervaring te hebben met de Verstappen-fans had hij het idee dat dit gevoel er bij de Dutch Grand Prix nog veel meer zou zijn.

Uiteindelijk bleek dit niet het geval, wat Hamilton zeer waardeert. Er zaten wel enkele dwarspissers tussen, maar over het algemeen werd hij met open armen ontvangen in de badplaats. 'Daar was ik erg door verrast, zeker aangezien ik het opneem tegen een Nederlandse rivaal', stelt hij. Het had volgens hem dan ook zeker anders kunnen zijn.

Hamilton wint niet, maar is wel enthousiast

Uiteindelijk ging de overwinning op het vernieuwde circuit naar thuisheld Max Verstappen. Dat hinderde de zevenvoudig wereldkampioen niet: 'Het was een van de beste weekenden van het jaar', meldde hij bij het Nederlandse medium. Volgend jaar keert de Formule 1 weer terug naar Zandvoort, dan heeft hij een kans om zich te revancheren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws