Hülkenberg opent de aanval: 'Hebben een belachelijke grote stap gezet' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg opent de aanval: 'Hebben een belachelijke grote stap gezet'

Hülkenberg opent de aanval: 'Hebben een belachelijke grote stap gezet'

Afgelopen seizoen was Haas nog de hekkensluiter in het constructeurskampioenschap, met twaalf punten. Nico Hülkenberg pakte eigenhandig al zestien punten in de laatste twee races, en is dan ook positief gestemd over de rest van het seizoen van Haas. De Duitser denkt dat hij ook in de komende races goed kan blijven scoren.

'Het is duidelijk een goed gevoel om weer acht punten te pakken. Ik ben nu twee keer op rij zesde geëindigd', aldus de Duitser, die volgend jaar uitkomt voor de hekkensluiter van het constructeurskampioenschap, Stake. 'Het is onverwachts, maar ik denk wel dat het verdiend is. We hebben hier hard voor gewerkt.' Hülkenberg pakte in die twee weekenden dan ook meer punten dan Sergio Pérez in de laatste zes weekenden.

'We hebben een race zonder fouten afgewerkt, en we hadden een goede strategie. Alles ging eigenlijk heel goed', deelt Hülkenberg met Motorsport.com. Hülkenberg kwalificeerde zich op zaterdag al knap als zesde, maar verloor terrein bij de start. Na de openingsronde reed hij op een negende plek, maar in de uitdagende race wist hij weer verder op te klimmen naar de zesde plek.

Strijd in het middenveld

'Het beste van het weekend was wel onze snelheid. De upgrade heeft echt een verschil gemaakt, en ik denk dat we nu strijden om het vijfde snelste team te zijn, soms met Aston Martin, soms met Alpine, en soms met anderen. We zitten in dat gevecht, en het is duidelijk dat we dit jaar heel constant zijn geweest, en ik denk dat we dat ook vast kunnen houden', vertelt de 36-jarige. Haas staat nog vier punten achter Visa Cash App RB, maar gezien de huidige progressie is ook de vijfde plek van Aston Martin nog niet uitgesloten, al heeft dat team nog 41 punten voorsprong.

Voor de start van het seizoen waarschuwde nieuwe teambaas Ayao Komatsu nog dat Haas vermoedelijk de hekkensluiter zou zijn. 'Niemand had dit verwacht, zelfs niet toen het team beter dan verwacht aan het seizoen begon, maar we bleven snel en bleven ons werk net zo goed doen, of zelf nog beter. Het verschilt natuurlijk per weekend, maar het is vrij duidelijk dat we een belachelijk grote stap hebben gezet', sluit Hülkenberg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws