Red Bull met nieuwe tegenvaller: 'Dit hebben ze niet officieel gecommuniceerd' Formule 1
Formule 1

Red Bull met nieuwe tegenvaller: 'Dit hebben ze niet officieel gecommuniceerd'

Red Bull met nieuwe tegenvaller: 'Dit hebben ze niet officieel gecommuniceerd'

Red Bull Racing komt in een steeds lastigere situatie terecht, beseft voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers. De afgelopen maanden pakten concurrenten McLaren en Mercedes meer punten, en de upgrades van Red Bull leveren niet wat ervan verwacht wordt; een logisch gevolg van de correlatieproblemen, waar de teamleiding eerder dit seizoen openlijk over sprak.

Albers denkt wel dat dat Max Verstappen met zijn talent nog veel kan redden. 'Je hebt wel een vertekend beeld', zegt hij over het ogenschijnlijke gebrek aan snelheid van de Nederlander in de openingsfase van de laatste race. 'Als de kwalificatie wel goed was verlopen, sta je eerste of tweede. Als je dan aan de leiding gaat, kan je ook controleren met de banden, en krijg je een compleet ander beeld', voegt de analist toe bij de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

Upgrades van Red Bull

Aan het begin van het seizoen domineerde Red Bull nog, en werd er gesproken over enorme upgrades die later geïntroduceerd zouden worden. Die upgrades hielpen Red Bull echter nauwelijks in de concurrentiestrijd met McLaren, Mercedes, en Ferrari. 'Die anderen slapen niet, en blijven komen met upgrades.' In de afgelopen zes weekenden scoorde Red Bull 134 punten, waarvan 119 op naam van Verstappen. McLaren was het sterkste team met maar liefst 171 punten, terwijl Mercedes met 157 punten ook inliep op de Oostenrijkers.

Dat Ferrari nog de nummer twee is, is ongunstig voor Red Bull. Op 1 juli is de windtunneltijd voor het komende halfjaar namelijk verdeeld op basis van de huidige stand. 'Red Bull heeft ook minder windtunneltijd dan de rest, omdat ze vorig jaar gewonnen hebben. Dat gaat wel pijn doen, want de vraag is wel hoe ze de upgrades indelen tijdens het seizoen en hoe de rest dat doet. Je hebt wel windtunneltijd nodig om die auto beter te maken', legt Albers uit. McLaren en vooral Mercedes hebben vanwege hun huidige positie een groot voordeel voor de rest van het seizoen en richting 2025.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Red Bull met reglementair nadeel: 'Dat gaat wel pijn doen'
Pierre Waché moet de kar trekken bij Red Bull nu Adrian Newey vertrokken is.

Albers merkt ook op dat Red Bull eerder dit seizoen nog vol vertrouwen was over de aankomende upgrades. 'Ik hoor dit jaar alleen maar Pierre Waché, die knalt overal door de gang, en er wordt geroepen alsof Adrian Newey bijna niks meer kan. Ik denk dat Pierre het straks dus wel even uit zijn mouw schudt. Er komt straks een upgrade van zes of zeven tienden', zo vindt Albers dat Waché de verwachtingen nu ook waar moet maken.

Erik van Haren, verslaggever van De Telegraaf, meldt verdere tegenslag voor Verstappen. 'Eén motor is kapot', deelt Van Haren. 'Dat hebben ze niet officieel gecommuniceerd, maar dat weet ik wel. Dat is die uit Canada, die was nieuw', aldus Van Haren, die verwacht dat Verstappen in België een gridstraf zal gaan incasseren. Met nog twaalf Grands Prix te gaan, is de kans zelfs groot dat Verstappen nog tweemaal een gridstraf zal moeten pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws