Is Norris onderweg naar zijn eerste overwinning? 'Hebben onszelf bewezen' Formule 1
Formule 1

Is Norris onderweg naar zijn eerste overwinning? 'Hebben onszelf bewezen'

Is Norris onderweg naar zijn eerste overwinning? 'Hebben onszelf bewezen'

McLaren-coureur Lando Norris heeft de afgelopen races indruk gemaakt met zijn prestaties op het circuit en zijn groeiende vertrouwen in zijn vaardigheden. Na zijn recente optredens tijdens de Sprint Shootout in Brazilië, waar hij poleposition veroverde en uiteindelijk tweede werd in de sprintrace, sprak de jonge Brit over zijn groei binnen het team van McLaren.

'Mijn laatste paar weekenden waren erg sterk', zei Norris na de sprintrace in Brazilië tegenover The Race. Voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico stond Norris vier weken op rij op het podium. In Mexico startte de jonge Brit de race vanaf de achttiende plek, maar wist terug te vechten en kwam als vijfde over de finishlijn. 'Ik zou zeggen dat de laatste vier of vijf weekenden mijn sterkste waren als het gaat om absolute snelheid en het maximale uit de auto halen', legt Norris uit.

Kleine foutjes

Ondanks zijn recente sterke prestaties, erkende Norris dat hij af en toe kleine fouten maakte tijdens de kwalificaties. 'In de meeste gevallen was mijn snelheid heel sterk en misschien reed ik wel beter dan dat ik ooit gereden heb, ware het niet dat er van die kleine dingen gebeurden', legt de McLaren-coureur uit. Hij merkte op dat zijn potentieel duidelijk aanwezig is, ondanks de kleine incidenten.

In de afgelopen twee à drie races voelt Norris dat hij steeds meer in zijn element is en zich buitengewoon comfortabel voelt. Hij heeft vertrouwen in zijn auto en heeft zijn zwakke punten geïdentificeerd om eraan te werken. 'Er zijn nog steeds veel dingen waar ik me niet prettig bij voel, maar ik voel me absoluut meer op mijn gemak in de auto dan ik me ooit heb gevoeld.'

Prestaties in de afgelopen weken

Norris benadrukte het belang van het begrijpen van zijn zwakke punten en het opbouwen van zelfvertrouwen om consistente prestaties te leveren. Hij laat weten dat zijn recente sterkte niet beperkt is tot slechts één raceweekend, maar eerder een opwaartse trend is, die zich al manifesteert sinds enkele races geleden. Races in Brazilië, Mexico, Austin, Qatar en Suzuka werden allemaal gekenmerkt door uitstekende prestaties en een indrukwekkend tempo.

Hoewel hij soms teleurgesteld is door enkele 'shoulda, woulda, couldas', beseft Norris dat het cruciaal is om de waarheid onder ogen te zien. Hij wees erop dat de recente resultaten aantonen wat hij kan bereiken, maar dat er ruimte is voor verbetering en constantheid. 'Tijdens de Sprint Shoutout hebben we onszelf bewezen. We hadden waarschijnlijk tijdens de normale kwalificatie op poleposition moeten staan als we het zo goed hadden gedaan als op zaterdag', aldus Norris.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws