Lammers slaat kritiek op Verstappen-dominantie in de wind: 'Dan kijken ze er te oppervlakkig naar' Formule 1
Formule 1

Lammers slaat kritiek op Verstappen-dominantie in de wind: 'Dan kijken ze er te oppervlakkig naar'

Lammers slaat kritiek op Verstappen-dominantie in de wind: 'Dan kijken ze er te oppervlakkig naar'

Jan Lammers heeft genoten van het ongelooflijke Formule 1-seizoen van Max Verstappen en slaat de kritiek op zijn dominantie in de wind. De oud-coureur vindt dat hij er wel echt voor moest werken. In Abu Dhabi stond de drievoudig wereldkampioen op poleposition omdat hij foutloos was, niet omdat hij de auto had voor de kwalificatie. Die koppositie in de race dwong hij ook gewoon af.

In Abu Dhabi sloot Verstappen het seizoen af als één van de dominantste coureurs in de geschiedenis van de koningsklasse. Met negentien overwinningen in één seizoen en 54 in zijn carrière op zak kan hij gaan genieten van zijn wintervakantie. Sommigen kijken terug op een prachtig jaar, anderen vonden de dominantie van Verstappen toch wel saai. 'Dan zitten ze er niet goed in en kijken ze er toch met een te oppervlakkig oog naar', stelt Lammers direct in de NOS Formule 1-podcast. 'Ik denk dat het voor de echte raceliefhebber en betrokken mensen een fantastisch seizoen is geweest, ook met extremen, zoals Las Vegas. Soms wat saaiere races hier en daar.'

Alleen aan het begin van het seizoen heeft teamgenoot Sergio Pérez twee Grands Prix gewonnen. In Miami vond de ommekeer plaats, vanaf toen leek Verstappen onoverwinnelijk. Slechts één zege ging niet naar Red Bull, die van de Grand Prix van Singapore. 'Ik vind ook dat het lijkt alsof Max helemaal gedomineerd heeft, maar toch hij heeft niet zo gedomineerd zoals het lijkt. Hij heeft er echt voor moeten werken', benadrukt Lammers, die wil zeggen dat het Verstappen niet zomaar kwam aanwaaien. 'Hij stond in Abu Dhabi op pole omdat hij geen fouten maakte, maar de andere rijders wel, terwijl hij niet de auto had voor de kwalificatie. Hij dwong die koppositie in de eerste ronde gewoon af.'

'Op het moment dat Jos dan het woord schat uitspreekt, krijg ik toch wel kippenvel'

Geen enkel team heeft ooit gepresteerd wat Red Bull in het 2023-seizoen heeft laten zien. Volgens teambaas Christian Horner is er echter altijd ruimte voor verbetering en zal het team ook altijd nog meer willen. 'Vorig jaar zeiden we dat natuurlijk ook, kan het nog beter?' stelt Jeroen Bleekemolen. 'Maar dit is bijna niet meer te verbeteren. Hij wint zoveel van die wedstrijden. Het is echt heel knap', kaart de coureur aan. Aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi 2023 regende het dan ook mooie woorden aan Verstappen over de boordradio. Ook vader Jos Verstappen had wat te zeggen, en dat raakte Lammers. 'Op het moment dat Jos dan het woord schat uitspreekt krijg ik toch wel kippenvel. En at hij dan met die hele mooie donuts afsluit, daar heeft hij mijn hart toch wel extra gepakt', sluit de oud-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws