Prost applaudisseert voor Verstappen: 'Dat is grandioos en iets heel speciaals' Formule 1
Formule 1

Prost applaudisseert voor Verstappen: 'Dat is grandioos en iets heel speciaals'

Prost applaudisseert voor Verstappen: 'Dat is grandioos en iets heel speciaals'

Voormalig wereldkampioen Alain Prost heeft genoten van het machtsvertoon van Max Verstappen in 2023. De Red Bull Racing-coureur won zeventien van de laatste achttien races, en beëindigde het seizoen met meer dan twee keer zoveel punten als welke andere coureur dan ook. Als pure racer heeft Prost geen problemen met die dominantie.

Aan het begin van het seizoen stond de teller bij Verstappen nog op 35 Grand Prix-zeges, maar negen maanden later heeft de Limburger 54 Grands Prix op zijn naam staan. Dat betekende dat Verstappen in 2023 drie plekjes opschoof in de ranglijst met meeste overwinningen aller tijden. Eerste haalde Verstappen Ayrton Senna (41) in, en in Abu Dhabi liet Verstappen Red Bull-voorganger Sebastian Vettel (53) definitief achter zich. Enkele races eerder was Alain Prost de prooi met 51 overwinningen.

'Ik heb er als fan naar het seizoen gekeken', geeft de viervoudig wereldkampioen aan bij de Duitse tak van Sky Sports F1. 'Veel mensen zeiden dat het seizoen niet goed was, omdat één team en één coureur domineerde. Dat is echter vaak zo als een team zo succesvol is. Je kan ze alleen maar feliciteren', geeft de Fransman aan, die zelf in 1988 als teamgenoot van Senna deel uitmaakte van het dominante McLaren. 'Als de anderen dit niveau ook willen bereiken, moeten zij simpelweg beter werk leveren.'

Prost looft Verstappen

Van de 21 overwinningen van Red Bull gingen er maar liefst negentien naar Verstappen, die twee maanden geleden pas zijn 26e verjaardag vierde. 'Max is nog jong, maar de focus die hij al sinds het begin van zijn carrière gehad heeft, is grandioos. Dat is iets heel speciaals', weet Prost. Verstappen heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull en zal ook in 2024 weer als favoriet gelden. Mocht de Nederlander zijn gemiddelde uit 2023 nog twee seizoenen vasthouden, dan zou hij binnen twee jaar al Michael Schumacher (91) inhalen op de lijst met de meeste overwinningen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws