Jan Lammers

Jan Lammers is een autocoureur die in het verleden in de Formule 1 heeft gereden. De Zandvoorter heeft een cruciale rol gespeeld in het terugbrengen van de koningsklasse naar Nederland. Lammers ontdekte al op vroege leeftijd dat hij is voorbestemd voor de racerij en de anti-slipschool van oud-coureur Rob Slotemakers is de speeltuin van Jantje. Hier mag hij de auto's wassen, de baan spuiten en zich af en toe aan een ritje wagen. Slotenmaker merkte snel op dat Lammers een uniek talent huisvest en faciliteerde zijn debuut in de autosport in 1972.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Formule 1

Jan Lammers wint verschillende kampioenschappen en verkrijgt zo zijn ticket voor de koningsklasse. Hij heeft in totaal 41 starts achter zijn naam staan, met een negende plaats als beste notering. Lammers heeft ook buiten zijn Formule 1-carrière de nodige successen behaald.

Overzicht Formule 1-carrière Jan Lammers

Jaar Team(s) Overwinningen Punten Eindstand WK
1979 Shadow 0 0 -
1980 ATS & Ensign 0 0 -
1981 ATS 0 0 -
1982 Theodore 0 0 -
1992 March 0 0 -

Grand Prix van Nederland

Tegenwoordig is Jan Lammers ook actief achter de schermen van de autosport. Zo speelde de geboren Zandvoorter een belangrijke rol in het terughalen van de F1 naar Nederland als sportief directeur. Door zijn expertise en ervaring met het rijden op Circuit Zandvoort, is er geen betere kandidaat dan Jan Lammers om zich te wagen aan deze functie, en Lammers slaagde er dan ook in met de rest om het team om in 2021 voor het eerste sinds 1985 weer een Nederlandse Grand Prix te krijgen.

Jan Lammers Nieuws