Jan Lammers

Jan Lammers is een autocoureur die in het verleden in de Formule 1 heeft gereden. De Zandvoortenaar heeft  een cruciale rol gespeeld in het terugbrengen van de koningsklasse naar Nederland. 

Jan Lammers ontdekt al op vroege leeftijd dat hij is voorbestemd voor de racerij en de anti-slipschool van oud-coureur Rob Slotemakers is de speeltuin van Jantje. Hier mag hij de auto's wassen, de baan spuiten en zich af en toe aan een ritje wagen. Slotenmaker merkt snel op dat Lammers een uniek talent huisvest en faciliteert zijn debuut in de autosport in 1972. 

Formule 1

Jan Lammers wint verschillende kampioenschappen en verkrijgt zo zijn ticket voor de koningsklasse. Hij rijdt hier drie jaar, met een negende plaats als beste notering. Het talent van Lammers komt echter beter tot zijn recht in adere raceklassen. 

Na de F1

In 1988 verschijnt de Nederlander aan de start van de 24 Uur van LeMans, samen met teamgenoot Johnny Dumfries. Ondanks de precaire omstandigheden die het duo treffen, weten ze hun hoofden koel te houden en wint het team dat jaar de meest beroemde langeduurrace ter wereld. 

Naast langeduurraces houdt Lammers zich ook bezig met andere takken van de autosport. In 2005 begint hij met het voeren van de leiding in het Nederlandse A1GP-team, waarvan zoal Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen deel hebben uitgemaakt. 

GP Nederland

Tegenwoordig is Jan Lammers ook actief achter de schermen van de autosport. Zo speelt de geboren Zandvoortenaar een belangrijke rol in het terughalen van de F1 naar Nederland en gaat hij daar de plaats van sportief directeur vervullen. Door zijn expertise en ervaring met het rijden op Circuit Zandvoort, is er geen betere kandidaat dan Jan Lammers om zich te wagen aan deze functie. 

Overzicht Formule 1-carrière Lammers

JAAR TEAM(S) OVERWINNINGEN PUNTEN EINDSTAND WK
1979 Shadow 0 0 -
1980 ATS en Ensign 0 0 -
1981 ATS 0 0 -
1982 Theodore 0 0 -
1992 March 0 0 -

 

Jan Lammers nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties