Jan Lammers

Jan Lammers is een autocoureur die in het verleden in de Formule 1 heeft gereden. De Zandvoortenaar heeft een cruciale rol gespeeld in het terugbrengen van de koningsklasse naar Nederland.  Lammers ontdekte al op vroege leeftijd dat hij is voorbestemd voor de racerij en de anti-slipschool van oud-coureur Rob Slotemakers is de speeltuin van Jantje. Hier mag hij de auto's wassen, de baan spuiten en zich af en toe aan een ritje wagen. Slotenmaker merkte snel op dat Lammers een uniek talent huisvest en faciliteerde zijn debuut in de autosport in 1972.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Formule 1

Jan Lammers wint verschillende kampioenschappen en verkrijgt zo zijn ticket voor de koningsklasse. Hij heeft in totaal 41 starts achter zijn naam staan, met een negende plaats als beste notering. Het talent van Lammers komt echter beter tot zijn recht in andere raceklassen. De Nederlander verlaat de Formule 1 dan ook weer zonder overwinningen en punten.

Na de Formule 1

In 1988 verschijnt de Nederlander aan de start van de 24 Uur van LeMans, samen met teamgenoot Johnny Dumfries. Ondanks de precaire omstandigheden die het duo treffen, weten ze hun hoofden koel te houden en wint het team dat jaar de meest beroemde langeduurrace ter wereld. 

Naast langeduurraces houdt Lammers zich ook bezig met andere takken van de autosport. In 2005 begint hij met het voeren van de leiding in het Nederlandse A1GP-team, waarvan zoal Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen deel hebben uitgemaakt. 

Grand Prix van Nederland

Tegenwoordig is Jan Lammers ook actief achter de schermen van de autosport. Zo speelt de geboren Zandvoortenaar een belangrijke rol in het terughalen van de F1 naar Nederland en gaat hij daar de plaats van sportief directeur vervullen. Door zijn expertise en ervaring met het rijden op Circuit Zandvoort, is er geen betere kandidaat dan Jan Lammers om zich te wagen aan deze functie. 

Overzicht Formule 1-carrière Jan Lammers

JaarTeam(s)OverwinningenPuntenEindstand WK
1979Shadow00-
1980ATS & Ensign00-
1981ATS00-
1982Theodore00-
1992March00-

Jan Lammers nieuws