Jan Lammers

Jan Lammers is een autocoureur die in het verleden in de Formule 1 heeft gereden. De Zandvoortenaar heeft een cruciale rol gespeeld in het terugbrengen van de koningsklasse naar Nederland.  Lammers ontdekte al op vroege leeftijd dat hij is voorbestemd voor de racerij en de anti-slipschool van oud-coureur Rob Slotemakers is de speeltuin van Jantje. Hier mag hij de auto's wassen, de baan spuiten en zich af en toe aan een ritje wagen. Slotenmaker merkte snel op dat Lammers een uniek talent huisvest en faciliteerde zijn debuut in de autosport in 1972.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Formule 1

Jan Lammers wint verschillende kampioenschappen en verkrijgt zo zijn ticket voor de koningsklasse. Hij heeft in totaal 41 starts achter zijn naam staan, met een negende plaats als beste notering. Het talent van Lammers komt echter beter tot zijn recht in andere raceklassen. De Nederlander verlaat de Formule 1 dan ook weer zonder overwinningen en punten.

Overzicht Formule 1-carrière Jan Lammers

Jaar Team(s) Overwinningen Punten Eindstand WK
1979 Shadow 0 0 -
1980 ATS & Ensign 0 0 -
1981 ATS 0 0 -
1982 Theodore 0 0 -
1992 March 0 0 -

Grand Prix van Nederland

Tegenwoordig is Jan Lammers ook actief achter de schermen van de autosport. Zo speelt de geboren Zandvoortenaar een belangrijke rol in het terughalen van de F1 naar Nederland en gaat hij daar de plaats van sportief directeur vervullen. Door zijn expertise en ervaring met het rijden op Circuit Zandvoort, is er geen betere kandidaat dan Jan Lammers om zich te wagen aan deze functie. 

Jan Lammers Nieuws