Leclerc gefrustreerd over Q3: 'We hebben enkele foute keuzes gemaakt' Formule 1
Formule 1

Leclerc gefrustreerd over Q3: 'We hebben enkele foute keuzes gemaakt'

Leclerc gefrustreerd over Q3: 'We hebben enkele foute keuzes gemaakt'

Charles Leclerc heeft niet voor de derde keer dit seizoen poleposition weten te pakken. Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna moest de Ferrari-coureur Max Verstappen voor zich laten. Leclerc zag dat zijn concurrent de mazzel had met enkele rode vlag situaties tijdens de laatste kwalificatiesessie.

Door de regen hadden de Formule 1-coureurs het lastig op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. De baan was heel erg koud en dat was heel erg slecht voor de banden. 'Ik kreeg de banden niet opgewarmd', zegt Leclerc na afloop van de kwalificatie. 'Ik had een tweede ronde nodig, maar daar was geen tijd voor', doelt de coureur op de rode vlag-situatie na de betrouwbaarheidsproblemen bij Valtteri Bottas.

Verstappen kon voordat de rode vlag werd gewapperd nog wel zijn ronde afmaken, waardoor hij uiteindelijk ruim zeven tienden sneller was dan Leclerc. Ondanks P2 is er nog niks zeker tijdens dit Grand Prix-weekend. Op zaterdag zal namelijk eerste de sprintrace worden verreden die de grid van aankomende zondag bepaalt. 'Ik had het liefste op pole gestaan, maar we staan op P2 en het weekend is nog lang.'

Leclerc: 'Q3 was frustrerend'

Teamgenoot Carlos Sainz moest door een crash Q3 aan zich voorbij laten gaan. Ondanks dat Leclerc amper spannende momenten meemaakte tijdens de kwalificatie, was het ook voor hem moeilijk om de auto op de baan te houden. 'Het was heel erg lastig. Vooral op de slicks. Uiteindelijk gaat het erom dat je het perfecte rondje bij elkaar knoopt in Q3. Dat is ons niet gelukt door een paar verkeerde keuzes en dat is frustrerend', aldus de Ferrari-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws